Cu pașaportul românesc poți vizita 169 de state fără viză. Cei mai tari sunt japonezii, 190.

În funcție de țara în care vrei să dai o fugă pentru un concediu sau cu treabă pentru la muncă, posibil să ai nevoie și de vreo viză, român fiind. Dar habar nu aveam, până azi, că pașaportul românesc e chiar tare, aflându-se pe o poziție chiar bună, într-un top mondial.

 

Mai exact, cu pașaportul românesc poți vizita 169 de state fără viză, ceea ce ne plasează pe poziția a 19-a, la egalitate cu vecinii bulgari și cei din Hong Kong. Cel mai “șmecher” pașaport este cel japonez, conform raportului  Henley & Partners, care calculează numărul de state pe care cetățenii unei țări le pot vizita fără să solicite viză.

Raportul, este actualizat anual, din 2006, și clasează Japonia pe primul loc (cetațenii săi putând călători în 190 de state fără vize), fiind urmată de Singapore și Coreea de Sud (care a urcat 7 poziții față de anul trecut) țări ai căror cetățeni pot vizita, fără vize, 189 de state, după care urmează Franța (188 de țări). România se află pe locul al 19-lea în acest clasament (mai jos cu o poziție, ca urmare a avansului Coreei de Sud), românii putând vizita 169 de state fără a avea nevoie de viză.

Clasamentul complet:

 

 

 

 

(click pe poză pentru mărire sau click dreapta, open în new tab)

Sursa + mai multe informații: hotnews.ro

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns