Care e poanta cu apa fierbinte la chiuvetele din toaletele publice?

Nu e o chestie generală, dar mă tot lovesc de asta, de obicei în afara țării, prin aeroporturi, lobby-uri de hoteluri sau baruri/restaurante și alte locuri publice: la chiuvete curge doar apă fierbinte. Care e logica?

 

Băi, și nu curge apă caldă sau călduță (știu, și ție îți plac diminutivele), ci fierbinte! Uneori atât de fierbinte, precum la un hotel din Londra (la toaletele din lobby), că am reușit să mă clătesc pe mâini sărind cu mâinile de la o chiuvetă la alta, bucurându-mă de apa rece de pe conductă… de la cele patru chiuvete, că după ce se ducea apa stătută, venea toată apa fierbinte pe care nu o dă RADETu’ în București. Jur, zici că a emigrat toată apa caldă din capitală.

Deci care e logica? Să nu o bei? Pune un anunț că apa nu e potabilă. Da, știu, în multe cluburi din București (și probabil nu numai) la toalete curge (sau curgea) doar apă caldă/fierbinte, ca să nu își umple studenții sticlele sau cei care mai scăpau câte o pastilă și apoi nu făceau consumație deloc (în Kristal, prin 2009, am auzit prima oară de treaba asta).

Așadar, știe cineva dacă există vreo (altă) explicație pentru apa fierbinte de la chiuvetele din toaletele publice din aeroporturi, hoteluri sau baruri/restaurante etc?

Lasă un răspuns