Poliția din Mumbai, India, testează semafoarele care rămân roșii, dacă se aud prea multe claxoane

În decembrie 2016, ziceam asta: “Visez la un București unde, la orice claxon aiurea, prelung, degeaba, să fii mutat mai în spate cu 500 de metri.”, dar se pare că visul meu a suferit mici modificări și a ajuns realitate în Mumbai, India. Acolo toată lumea claxonează, chiar dacă la semafor e roșu, așa că poliția a instalat niște decibelmetre care resetează contorul semafoarelor, dacă zgomotul depășește 85 de decibeli.

 

Au fost doar câteva teste, în noiembrie și decembrie 2019, în câteva intersecții importante din Mumbai, testele durând câte 15 minute, zilnic. Din dorința de a diminua poluarea fonică, poliția a declarat că va extinde testele în alte 10 orașe, urmând ca într-un viitor apropiat tot sistemul de trafic să aibă implementate decibelmetre.

Mecanismul de funcționare e simplu, majoritatea semafoarelor din India afișează numărul de secunde rămase până la schimbarea culorii, iar decibelmetrele, la atingerea valorii de 85 db… resetează contorul secundelor la valoarea maximă.

Nu-i așa că ar fi o metodă bună și pentru București? Că tot mi-am adus aminte și de ce zicea Tataee (de la BUG Mafia) în podcastul lui Micutzu, că în doi ani, de când s-a mutat în Barcelona, a claxonat de doar două ori, fix cât să evite niște accidente. Atât.

 

 

Iar legat de cum se conduce în India, dați play cu încredere clipului de mai jos, Fluffy rulz! (de abia aștept să-l văd, în iunie)

 

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns