Mâncare de izolare: pizza pe lipie

Da, și noi am făcut banana bread. Mă rog, Diana… eu doar am mâncat. Doar că a făcut o varianta reinterpretată, mai exact biroșe tip banana bread, cu Nutella on top (fiță, domne!). Cu toții am tot făcut de mâncare în izolare, nu? Dar ce faci când n-ai timp sau dispoziția necesară să gătești ceva mai complex, iar de cartofi prăjiți deja nu mai ai chef? Faci o pizza pe lipie, la cuptor – în 10 minute e gata.

Treaba e cam așa, la începutul perioadei de urgență, când toată lumea făcea cumpărături de multe sute de lei, să ajungă cel puțin 10-14 zile, noi am cumpărat multe lipii de la LIDL. Au termen de expirare tocmai în august, merg în loc de pâine, nu te mai stresezi cu drojdie sau cu lipsa stocurilor de pâine (cum era prin martie).

Lipiile pot fi folosite în mai multe feluri, noi le mâncăm în loc de pâine, facem wrap/shaorma bunesciană, un fel de quesadilla (la sandwich maker) cu aceleași ingrediente pe care le folosim și la pizza, doar că punem sosurile la final.

Pizza pe lipie: chiar vorbeam și cu Ioneștii, că și ei mai fac astfel de pizza, dar ei sunt maeștri la cuptor, cu pizza Izzolata. De abia așteptăm să le facem o vizită, dar mai trebuie să avem puțină răbdare. Până atunci, vă las două poze mai jos, cu două variante de pizza pe lipie. Treaba e simplă, iei o lipie, întinzi ketchup și sos BBQ cu o lingură, apoi pui felii subțiri de ce brânză ai pe acasă (noi am folosit mozzarella sau Gruyère, o brânză elvețiană declarată cea mai bună din lume, cică), ceapă roșie, porumb din conservă, măsline, condimente uscate (după gust). Apoi vine partea care diferă, în funcție de ce avem desfăcut prin frigider sau de ce avem poftă, adică punem felii de salam, bacon sau cârnați afumați, iar uneori am aruncat și câte un ou ochi, peste care am mai ras niște parmezan (după ce pizza a stat 7-8 minute la cuptor, la 200 de grade).

Jur că deja salivez scriind. Gata, vă las, că mor de poftă. Fug să mai bag una la cuptor. Ah, “blatul” devine crocant și este cel mai subțire ever, pentru pasionați. Dacă vă e foame tare, vă recomand să vă faceți 2/persoană. 😀

Lasă un răspuns