4 ani de Calif

Aseară am fost la o o mică întrunire #bizsmscamp organizată cu ocazia împlinirii a patru ani de Calif. Acest articol nu este unul publicitar, ca să o lămurim de la început, ci doar vreau să rămână scrise niște informații care mie mi s-au părut interesante.

  • #4anicalif a fost hashtag-ul oficial și am aflat că primul Calif a fost cel din Centrul Vechi, da, cel ce se numea Divan, înainte. Treaba, pe scurt, e cam așa: Au fost doi parteneri și, ca în orice relație, au existat mici neînțelegeri, astfel că unul dintre parteneri a rămas cu restaurantul Divan și, mai nou, Divan Express (la Romană), iar celălalt a înființat Calif, păstrând rețetele, schimbând doar numele.
  • Am postat o informație în exclusivitate, aseară, și anume că la locația din Militari se va implementa, în curând, primul Drive Thru Calif.
  • Am întrebat câte Dil-uri + Kebab-uri sunt vândute, zilinic, la Calif, dar nu am primit un răspuns direct, ci următoarea informație: Calif vinde 7 tone de carne de pui și 3,5 tone de vită, lunar. 40.000 de clienți și, dacă împățim 10,5 tone de carne la 150 de grame per produs, rezultă 70.000 de dil/kebab în fiecare lună.
  • Nu sunt diliu, dar îmi place tare mult dil-ul. Simplu, de pui. La mulți ani, Calif!

 

Acest articol are 3 comentarii

  1. Adrian Alexa

    Te-au informat gresit! Restaurantul Divan nu a apartinut niciodata celor de la Calif. 🙂

  2. Adrian Alexa

    Sa ma prezint, asa e frumos! Eu sunt manager-ul restaurantului Divan din Centrul Istoric si lucrurile stau cam asa: cei care au deschis Divan in 2009 detin si acum restaurantele Divan, Meze si Divan Express. Divan Express din centru vechi / Selari 19, a fost un proiect initiat de Divan in 2010, iar cei cu care colaborati dvs. in prezent, asigurau management-ul si unii dintre ei erau simpli angajati. Adica, Divan a venit cu numele, knowhow-ul si retetele, iar prietenii dumneavoastra se ocupau cu intretinerea activitatii zilnice. Dupa un an si ceva, au aparut fisuri in relatia dintre cele doua parti si Divan s-a retras din afacere cu tot cu numele Divan Express pe care il detinea ca si marca inregistrata. Daca ce am scris nu vi se pare suficient, si colabroatorii dumneavoastra vor dori sa se faca de ras public, exista documente interne, contracte de munca, state de plata, rapoarte, expertize contabile, date de la Registrul Comertului, etc. care se pot accesa oricand, la nevoie. 🙂

Lasă un răspuns