Kit de mers la vot

Duminică, pe 27 septembrie, mergem cu toții la vot, da? Măcar acum nu mai e concert Maroon 5, deci ne vedem la cabine, mai distanțați, dar ne vedem. Știu, mulți dintre noi evităm locurile aglomerate, în special pe cele închise, dar e datoria noastră să punem ștampila pentru un viitor mai bun, fiecare la el în localitate. Deci zic să ne pregătim cu talent, mai ales că trebuie să ne dăm masca jos, pentru identificare, în secția de votare.


Legea zice cam așa: “în vederea identificării de către operatorul de calculator și de către membrii biroului electoral al secției de votare, alegătorul va fi instruit să își îndepărteze pentru scurt timp masca spre a fi identificat, la o distanță de minimum 1,5 m față de operatorul de calculator și membrii biroului electoral al secției de votare; după identificare, alegătorul îți va repoziționa masca, acoperind nasul și gura.”

Desigur, m-am super enervat când am auzit asta, adică de ce trebuie să-mi dau masca jos în spațiu închis, pe unde vor trece sute de oameni? Păi de ce să nu mă filmez de acasă cu aceleași haine și îi arăt clipul, să vadă că eu sunt? Sau, de ce nu sunt corturi în aer liber? Ok, poate plouă, atunci de ce nu este făcută identificarea la intrarea în secție, în aer liber, de către un membru al comisiei?

Mă rog, eu și a mea soție am zis că mai bine ne adaptăm situației și ne pregătim cum trebuie, că doar nu lipsim de la vot. Să stea acasă anti botnițarii, care știm cu toții cu cine ar fi votat. Așadar kit-ul pe care ni l-am pregătit este următorul:

 • mască FFP2 + mască de rezervă
 • vizieră
 • mănuși chirurgicale
 • pix
 • dezinfectant spray

Așadar, duminică, 27 septembrie, cu toții la vot, să le-o dăm peste bot (nu peste botniță), da?

Acest articol are 3 comentarii

 1. Eu

  Nu e puțin exagerat? Pentru cele 5 secunde de dat mască jos pentru identificarea de către operator, am putea să facem un exercițiu de ținut respirația. :))

  1. Ionuț Bunescu

   Nu strică. 🙂

 2. Andrei

  bun echipament, dar un pic too much, as zice. o sa ma multumesc cu o masca obisnuita si eventual, pixul personal. nu va trebui sa ne dam masca jos pentru mai mult de cat? 1-2 secunde? abia e timp de respirat. nu mai zic ca probabil peste tot vor fi geamuri deschise. spor la vot!

Lasă un răspuns