Wordle, jocul senzație, acum și în limba română

Probabil ați văzut și voi postările din feed-ul de Facebook, unde prietenii postează ceva de genul “Wordle 236 4/6” + o matrice cu pătrățele colorate. De aici până la a căuta Wordle pe Google e un singur pas, iar apoi devine rutină, zi de zi. Jocul e chiar fain, ai șase încercări pentru a găsi un cuvânt din cinci litere, un fel de Spânzurătoarea modernă. Desigur, jocul este în limba engleză, dar amicul Ovi Sîrb a adaptat și o variantă în limba română.


Wordle se poate juca doar în browser, orice alte variante găsiți în AppStore (aici au cam fost toate date jos de Apple) sau Google Play Store sunt doar copii făcute pentru a încasa banii din reclame. Varianta originală nu are reclame, iar creatorul a promis că nici nu vor apărea. Legat de cea în limba română, probabil va rămâne la fel, da, Ovi? 😀

Regulile sunt mai jos, varianta în limba engleză este disponibilă aici, iar cea în limba română aici, jocul se resetează după miezul nopții, cel în RO – la 07:00 AM (momentan), iar istoricul este salvat în browser, nu este necesar să-ți creezi cont. Vei putea apoi să te lauzi și tu pe Facebook (și nu numai) cu rapiditatea cu care ai găsit cuvântul zilei sau numărul de cuvinte ghicite în fiecare zi, fără greșeală sau zile lipsă. Deci e musai să jucați în același browser – iar ca fun fact, la căutarea Wordle pe Google, logo-ul Google se transformă într-un câmp din joc:



Acest articol are 6 comentarii

  1. ovi sirb

    Mulțu de namedrop. Pentru cine e curios am câteva detalii tehnice la mine pe site, dar ca să fac apel la punctele cheie:

    Nu plănuiesc să bag reclame, a fost o muncă de vreo 2 zile și nu pare să mai implice altă muncă din partea mea, resurse halește minim deci nu prevăd să fie costuri de acoperit. E set and forget si sper să rămână așa.

    Dacă joci de pe telefon și facebook îl deschide în browserul propriu, nu merge distribuit rezultatul pentru că FB tine totul în interior și nu dă acces sistemului la propriul clipboard. Nu e vina mea, ci a lui Mark.

    Aș putea să-l fac să se reseteze la miezul nopții, dar la fel de bine aș putea să-l las tot la ora 7am sau să-l pun la 13:37, timpul e oricum atât un construct artificial, cât și o iluzie.

    În rest, have fun si nu dați spoilere in comentarii.

    1. Ionut Bunescu

      Hai să trăiești, încă o dată. Pui și tu la 00:00, să fie bine? 😀

  2. Dorucib

    🇷🇴 Wordle-RO 32 3/6

    ⬜🟩⬜🟨⬜
    🟩🟩🟨⬜⬜
    🟩🟩🟩🟩🟩

  3. Dorucib

    Cum încep un joc nou?

  4. ROrdle

    Salut, permiți un comentariu de la altă clonă românească de Wordle? Independent de ce a făcut Ovi am făcut practic aceeași chestie doar că i-am luat și domeniu .ro și i-am pus și diacritice + baza de date de scrabble de pe dexonline.ro 🙂 Se poate juca pe rordle.ro
    Mulțumesc!

    3
    1
  5. Dan

    Salut Ionut
    https://wordle.ro.teodan.com/
    Las aici, pt cine este interesat o versiune asemenatoare cu cea facuta de Ovi, dar cu ceva imbunatatiri:
    – am reusit sa extrag din DEX 11455 cuvinte de 5 litere
    – adaugat mod noapte (night mode) sa nu te „rupa” la ochi noaptea 😉
    – adaugat functie sa poti salva jocul pe telefon (gen app), cu posibilitatea de a juca chiar si offline (fara net)
    Se reseteaza la 00:00, am considerat ca este mai OK asa, chiar daca ma gandeam sa il las fara limite.
    Bineinteles, fara cookies, tracking si reclame. Este de bun simt.
    O seara faina

    1
    1

Lasă un răspuns