Ultrascurte – 29 martie 2022

Voiam să fac un articol doar despre un subiect dintre cele de mai jos, că e cu Netflix și manele, dar apoi au fost și Oscarurile, plus auto-recenzarea, m-am agitat puțin și cu RO-Alert, așa că iată cum apare încă o ediție de ultrascurte, enjoy!


  • Netflix face, din când în când, niște activări faine pentru a promova seriale sau filme de pe platformă, iar acum a venit rândul noului sezon din Bridgerton, mai exact Dansul tuturor timpurilor – Social Media întâlnește înalta societate. E un clip de două minute, super fain filmat, cu mulți dansatori, cu trei piese dansante, interpretate de Muse Quartet: Smiley – Vals, soundtrack-ul Bridgerton șiiii… Toate diamantele (manea pe care o recunoașteți probabil și voi de pe TikTok, că de unde altundeva). Clipul a strâns 200.000 de vizualizări pe YouTube și 750.000 pe Facebook, fiind super apreciat, ba chiar întreabă oamenii prin comentarii ce piesă e ultima din colaj (da, maneaua).


  • Apropo de manele, uite că poate fi și altceva pe locul 1 în Trending-ul YouTube: Direct de la Oscaruri, Perversa de pe Los Angeles, Will Smith x Chris Rock. Meme-urile le-ați văzut deja, sper, dacă nu, poate mai găsiți câteva la mine pe Instastories.


  • RO-Alert ar trebui folosit cu cap de către autorități, nu poți trimite alertă la orice degajare de fum sau incendiu, serios, sunt trei tipuri de alerte, detaliate mai jos. Nu de alta, dar am văzut prin Social Media (și nu numai) mulți oameni care și-au dezactivat RO-ALERT fix pentru că sună alarma aia foarte tare și pentru chestii ce nu se încadrează deloc în categoriile de mai jos. Recunosc, eu am păstrat doar EXTREME alerts, dar chiar și așa am primit alerta de la incendiul Prosper, la o oră după ce vuiau știrile, doar pentru că mă întorceam din Pipera, spre Berceni. NU era de Extreme, poate nici de Severe, în alte țări se folosesc la chestii cu adevărat grave sau pe care le poți evita (ex: furtuna mare de nisip în Dubai, a fost prima altertă pe care am primit-o, acum câțiva ani).
    • Extreme threats: Classified as threats to your life and property, like an impending catastrophic weather event (hurricane, tsunami, typhoon, flooding), disease epidemic warnings or terrorist attacks.
    • Severe threats: Less serious than the extreme threats, these could be the same types of situations, but on a smaller scale — stay safe, but no need to pack up the car and head for the hills.
    • EU-Amber, Amber alerts: These are specific alerts aimed at locating a missing child.
  • Aproape 9 din 10 români au declarat că starea lor psihică a fost afectată negativ de situaţia din Ucraina, iar aproape 7 din 10 au precizat că aceasta le-a afectat rutina zilnică şi obiceiurile sănătoase, arată rezultatele unui studiu privind sănătatea individuală desfăşurat în cadrul campaniei naţionale „Luna Asigurărilor de Sănătate”, la care au participat 2.105 respondenţi.
  • Ah, era să uit de Recensământ, mi-a luat vreo 20 de minute să-l completez, CA CAp de familie (măcar așa soția scăpat cu mai puțin rubrici) – îl puteți face aici, acum funcționează verificarea (ca să primiți pdf-ul necesar pentru ziua liberă de la stat, o puteți lua timp de 12 luni de la auto-recenzare).
  • Disney+ a anunțat prețul și data lansării: 14 iunie 2022, 30 de lei/lună, 300 de lei/an.

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns