5 Flares 5 Flares ×

      Colegii s-au trezit primii în Sibiu și au luat-o la pas prin centrul orașului. A, și eu cu ei :D Am aflat de la Răzvan Pop că Sibiul a fost atestat acum aproximativ 800 de ani, a fost populat cu intelectuali și a devenit prima capitală a Transilvaniei. Tot în centru erau Stâlpul infamiei și Cușca nebunilor unde cei prinși într-o stare avansată de ebrietate erau duși aici pentru a râde lumea de ei, pfff, cunosc ceva tipe care și-ar fi petrecut cam fiecare weekend în acest fel.

 

În Sibiu [ne-a zis Răzvan Pop]:

 • a fost prima școala românească la 1380
 • au fost primul spital, prima farmacie, prima bibliotecă, primul teatru, primul ziar din România
 • Conrad Haas a facut prima rachetă
 • prima și singura mumie #dinRomânia e la Sibiu în Muzeul de Etnografie Franz Binder

  * Panoramă din piața Huet/Sibiu *

 

Apoi am dat fuga la Cetatea din Câlnic [panoramă] unde am tras clopotele și am admirat de sus întreaga zonă. Doamne, sunt locuri atât de faine în România de care multă lume nici n-a auzit [me included]. Ghidul ne-a povestit că o mare companie de IT a venit cu sute de angajați din străinătate pentru a vizita special această cetate.

 

 

Într-un final am ajuns la reședința de weekend a întregii găști Redescoperă România, adică la Sâmbata de Sus; pentru a vedea ce am facut cu ceilalți 70 de colegi revino mai încolo pe blog :D Mai jos drumul către hotel cu un fundal muzical special :)

 

Redescoperă România 2011 este un proiect Petrom, împreună cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul Național al Tăranului Român.


Dă un like și-un share, mon cher!

2 Responses to “Redescoperă România / Ziua 3”

 1. andreea says:

  citez: ”pfff, cunosc ceva tipe care și-ar fi petrecut cam fiecare weekend în acest fel.” ntz ntz ntz rau tare esti..nu le tin nici lor partea dar ce ti-au facut saracutele de esti asa bun cu ele?

  0

  0
 2. la multi ani, NEbunescule!

  0

  0

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jurnal de bord: Redescopera Romania - zilele 4,5 | ROXANA BURSUC - [...] participanţilor la cele 9 ediţii ale Redescoperă România. Am avut şi un sărbătorit, pe Ionuţ Bunescu al cărui tort…
 2. Redescoperă omenia - [...] Au fost cele trei zile unu, doi, trei în care am umblat de la București la Dorbeta, apoi la…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *