Redescoperă omenia

     

 

        Au fost cele trei zile unu, doi, trei în care am umblat de la București la Dorbeta, apoi la Timișioara, prin Sibiu către Sâmbăta de Sus. Mulți km, multe fotografii, multe zâmbete, multe locuri vizitate, puține ore de somn. Am plecat 20 de piei albastre, iar in weekend am primit întăriri, vreo 50 de ostași bravi. Am cunoscut câțiva oameni noi, l-am confundat pe Cucuruz cu Psaico, apoi am început să bem din berea de la sponsorul Hoinaru. Trupa de striptease Upper Saturday Trolls a performat într-un mare fel, aștept pozele și filmările pe privat, ms, xoxo. Vineri seara s-a petrecut bine-bine-bine, am dj-it puțin, s-a ocupat și nea dj-ul care ne-a dat cu laserul cel verde în ochi, karaoke n-am mai făcut pentru că sâmbătă dimineața toată gașca a primit tricouri noi, am fost împărțiți în sașe echipe și ne-am apucat de team-building, cam greu după team-drinking, dar asta e. Echipa cu numărul cinci compusă din @impreunareusim @visurat @Andu @LigiaAdam @MadalinaUceanu @nebuloasa @zoso @DragosAsaftei și Boo Ness Q s-a apucat de brainstorming și după două guri de bere numele echipe a fost ales! Am devenit echipa Falus Luminos, echipa cu cea mai buna prezență fonică și vizuală de pe terenul de la Sâmbăta de Sus. Au urmat probele de echilibristică la bară pe țeavă, de făcut noduri marinărești și nu numai, de tras la poartă pe jos, pe sus, prin aer, de făcut focul prin pădurice cu ajutorul unui cremene și de dat cu bila-n bere. Echipa a fost la înălțime, dar am aflat că ne-am clasat doar pe locul 3 din 6, blat! [s-au încurcat la calcule, dar nu e stres, știm că am fost cei mai luminoși].

 

      Rezumatul activităților de la iarbă verde cu tot cu minunata Ligia Adam cu fundul în sus au fost filmate de către maestrul Răzvan Baciu:

 

       La 17.00 fix a zis Toma că ne vedem pe teren să jucăm fotbal. Noi am ajuns toți la fix, Nicolau nu. Ne-am împărțit în două echipe de câte 8 bloggeri și ne-am apucat de jucat trollbal, că altcumva nu se poate numi ce făceam noi acolo. Echipa mea, adică cea a purtătorilor de hanorace Petrom a câștigat cu 10-9, ole! Eu am băgat două ore de somn pentru că știam că urmează o noapte lungă.

 

      Nașu’ Boo Ness Q s-a sculat și s-a prezentat în costumul de Superman în restaurant pentru a reuni echipa Falus Luminos. S-a cinat și a urmat decernarea premiilor OscaRR. Mugur și Augustin au fost maeștri de ceremonii, iar eu am stat la butoane pentru că fiecare premiu era acordat pe fundal muzical personalizat. Mi-a venit și mie rândul să iau diploma “Pentru că papionul este noua cravată” – Ion Rațiu Award pe melodia God is a DJ a lui Faithless.

 

 

        Și s-a făcut ora 00.00 – 30 octombrie, am împlinit un sfert de secol, cu ochii umezi mă uitam și zâmbeam la cei 70 de oameni care îmi cântau la mulți ani. Am avut și tort, unul mic, dar cel mai mare pe care Zoso l-a găsit după un drum de 60 de km făcut special pentru asta. Am împlinit 25 de ani și m-am bucurat de asta o zi întreagă, mai exact 25 de ore. Am dansat aproape toate fetele de acolo, m-am pupat cu toată lumea și am împărțit mini șampania mea cu toți și după au mai rămas vreo 500 de ml doar pentru mine. Colegii din gașca Redescoperă România n-au avut bani pentru artificii de ziua mea așa că au trimis mai sus, tot mai sus multe lampioane. Am avut ocazia pentru prima oară să lansez și eu unul, iar uralele celor care tremurau de frig spuneau totul despre cum ne simțeam. Am completat și Oracolul #dinRomania și apoi am făcut un mini after party după ce DJ Hoinaru a terminat main set-ul.

 

În zori am părăsit Hotelul Diana din Sâmbăta de Sus, nu înainte de a face poza de grup + săritura celebră. Augustin Radu a propus ca peste fix 10 ani să ne revedem în aceeași formulă tot acolo. A rămas stabilit, ne revedem la anul.

 

 

    

 

     Duster-ul 4 condus de șefu’ Mihalțianu a ales drumul de întoarcere pe Transfăgărășan, pentru a profita de ultima zi din an când e deschis. Ne-am dat pe serpentine, ne-am bătut cu zăpadă, am făcut poze, bineînțeles, și apoi am oprit în orașul meu natal, Curtea de Argeș. Le-am spus colegilor despre cele trei străzi mari pe care le are municipiul, despre Biserica Olari [unică în lume pentru zidul pe care e pictată Moartea] și i-am dus la pizza unde au rămas uimiți că mâncarea a fost servită în 15 minute, iar la cofetăria de lângă au găsit eclere la 1 leu bucata.

 

IYLI, ești frumoasă ca –>

 

De ce e titlul Redescoperă omenia? Pentru că după cum spuneam și în interviurile RR [Mugur, așteptăm filmarea] proiectul este despre locuri, oameni și experiențe. Locuri faine am văzut, orașe în care nu mai pășisem, de asemenea, experiențele au fost memorabile, însă pentru mine cea mai importantă din aceste trei zile este prietenia legată cu oamenii prezenți. Oamenii care au lasat ținuta și conduita corporatistă/bloggeristă/etc și au devenit oameni printre oameni. Oameni care mai fac o glumă nesărată, oameni care plâng de emoții, oameni care te îmbrățișează, oameni care te pupă și îți spun La mulți ani de 10 ori pe seară, oameni pe care nu ai fi putut să îi cunoști așa altundeva. A fost un team-building la superlativ, iar eu vă mulțumesc fiecăruia în parte pentru că am (re)descoperit omenia din voi!

Mulțumirile speciale merg către Anca, Ana, Bobby, mă-nclin!

Redescoperă România 2011 este un proiect Petrom, împreună cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul Național al Tăranului Român.

Acest articol are 4 comentarii

  1. Denisa

    Inca o data „la multi ani”, Bunutz Ionescuuu!

  2. Pingback: Redescoperă România, la final [?] « Denisa Bârgău

  3. Catalin

    La multi ani si din partea mea!

Lasă un răspuns