Iubesc o bătrână

         Au fost multe zvonuri, șușoteli pe la colțuri, dar acum a venit momenul să recunosc: DA, iubesc o femeie mult mai în vârstă decât mine. M-a ajutat mult în ultimul timp, deci da, e iubire din interes, am prea mult nevoie de ea, deci nici nu se pune problema să îi dau papucii. Mă prinde dorul din ce în ce mai des de ea pentru că e o relație la distanță, ne vedem cam rar, deși ea ar vrea să mă vadă în fiecare weekend, iar eu încerc să ajung cât mai des la ea, în rest vorbim zilnic, o iubesc prea mult.

         Mi-aduc aminte, când eram mic, dacă decojea o portocală, iar eu săream ca un pisic răsfățat zicând “vreau și eeeeeu”, ea mi-o dădea mie pe toată și spunea că ei, de fapt, nu-i plac portocalele. Am mai vorbit despre ea pe blog, mereu mi-amintesc de câte ceva frumos trăit alături de dumneai și sper să-i îndeplinesc una dintre cele mai mari dorințe: să trăiască atât cât să-și crească nepotul pe care i-l voi aduce eu.

        Ah, și mi-am mai adus aminte de melodia de mai jos pe care o ascultam când eram mic-mic, n-aveam ochelari, nu mă duceam la școală și stăteam lipit de calorifer, iar radioul era și el lipit de geam și răsuna Radio Oltenia Craiova cu mici neclarități specifice radioului ce emitea în AM. Eh, bătrâna mea a împlinit recent 55 de ani și sunt tare mândru de ea, iar în secunda aceasta și de al ei compot de gutui.

 

Acest articol are 11 comentarii

  1. Oana Pasat

    Frumoase cuvinte! Sa-ti traiasca mama sanatoasa si mereu cu zambetul pe buze. 🙂

  2. Loredana

    m-ai lasat fara cuvinte. frumoasa descriere.
    daca-ti aducem noi un compot de gutui, ce spui?::D

      1. Loredana

        eu si bibi. suntem la pachet, ai uitat?:)

  3. Alexandra Costea

    Bubunescule, faci tu cum faci si reusesti sa-mi topesti inimioara din cand in cand 🙂 Foarte frumos, sa-ti traiasca mamica, sa fie sanatoasa si toate cele bune.

  4. Lucica

    Frumoase cuvinte…La multi ani! Sa iti traiasca mama si sa fie sanatoasa :).

  5. Laura Driha

    Nu e nimic mai frumos decat un barbat care recunoaste cu toate cuvintele, ba chiar si extrem de sensibil ordonate, ca iubeste o femeie. Si-n special pe prima femeie din viata lui, singura care va ramane pe locul I orice s-ar intampla – mama.
    Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa!

  6. Luana

    Randurile scrise de tine mi-au trezit multe amintiri.Sa ai o mama minunata este o binecuvantare!Ziua de nastere a mamei mele va fi curand dar oricat am incercat sa imi scriu iubirea pentru ea si respectul enorm nu am reusit niciodata.Cu o stangacie de copil permite-mi sa scriu urmatoarele randuri aici:
    În palma ta se zbat anii,pe chipul tău se perindă amintiri,pe trupul tău se citesc vise timpurii dar in ochii tăi se vede calda viaţă. Îmi răpeşti orice umbră când glasul tău imi spune „copilă”…atunci aflu liniştea.Mângâierea ta a cunoscut durerea,răsuflarea ta n-a cunoscut odihna ci doar greutatea muncii în arşiţa verii.Îngheţi orice durere copilărească atunci când vocea ta anunţă poveştile de lângă sobă,risipeşti întunericul şi-mi aduci lumină în ochi. Azi,mâine…le-ai pierdut chemarea dar sfârşitul ţi l-aş lua eu dacă aş putea;din adâncuri mi-ai picurat înţelepciune şi mi-ai zis „să fi om,că-i lucru mare”.Acum tu torci timpul însoţită de pereţii camerei neschimbaţi încă de la primul meu pas.
    Îţi făgăduiesc respect până ce voi adormi si eu!

  7. raluca

    La 55 de ani o femeie e „batrana”??? La 80 cum mai e? Mumie? Mama ta nu e batrana!

Lasă un răspuns