Taximetristul negociator

Stau în Militari de când am venit “la capitală”, deși am schimbat locația o dată, am rămas în același cartier minunat din varii motive. Înainte locuiam la Păcii, mereu așteptam (insert voce de dispeceră de taxi) 10-12 minute după un taxi. Și se făcea că așteptam eu pe nea șofer să mă ia din cartier pân’ la Silver Church, mon cher. Apare omul, mă urc, scot smartfonul din dotare pentru a evita celebrele subiecte de discuție, dar taximetristul îmi atrage atenția fără să vrea. Vorbea la telefon cu un coleg și zice:

– Bă, transferă-mi și mie 2 euro, că am doar 3 și tre să activez o extraopțiune la Cosmote.

– Puteți să vă activați extraopțiune și la 3 euro (zic eu ca un corporatist bun la casa/scaunul din dreapta omului).

Îmi face semn să tac și vorbește în continuare. Ajungem pe la jumătatea drumului și ce se gândește șoferul:

– Auzi, tot ziceai că lucrezi la Cosmote, nu-mi transferi tu ăia 2 euro? Cam aia e cursa!

– Ok (zic eu calculând că cei doi euro cu tot cu TVA fac aproape 11 lei, iar cursa făcea în mod normal 10)

– Auzi, nu îmi transferi mai bine trei? Și ne întelegem noi apoi.

Îi transfer și îi spun că va trebui să îmi mai dea diferența. Totalul se făcuse de 16 lei pentru 3 euro + TVA, dar la destinație oprește și îmi zice: “Hai mersi!” și atât.

Taximetrul arăta 9.84, iar cum șpaga e de 2-3 lei în mod normal, nu cobor și îi aduc aminte că trebuia să ne înțelegem. Moment în care el îmi zice:

– Păi ce, mă, nu lasai și tu acolo măcar 5 lei???

– Ăăă, nu! Las 2 lei, asta pentru că sunt drăguț, nu pentru că mi se cer de la obraz. Și eu muncesc pe bani, poate la fel ca dvs.

Se caută lent prin buzunare și îmi dă în scârbă 4 lei, după care adaugă:

– Ia, mă, zgârcitule, la pariu că acum te duci în club și n-ai bani de o bere, stai toată noaptea aiurea.

L-am lăsat vorbind și m-am îndreptat către intrarea în club gândindu-mă că aveau Paraziții niște versuri “Cincizeci la sută cântă, cincizeci la sută-s badigarzi.” Ar trebui să le acordăm cel puțin 33 de procente taximeTriștilor cu speranța ca măcar 3% să fie de treabă (genul de taximetrist care nu își aprinde țigareta fără să te întrebe dacă te deranjează, care nu vorbește la telefon cu gacica, care și care și care.)

Despre taximetriști au mai scris și Florica de la TV Dece și Auraș.

 

Acest articol are 3 comentarii

  1. sorin

    Dati si numele companiei de care apartine, eventual si indicativul. Astfel de oameni sunt scosi din sistem daca sunt raportati…

  2. Roxyka

    Vai… am avut si eu ghinionul de a merge singura prin Bucuresti cu taxiul… nu-mi mai trebuie! Si tot in Militari trebuia sa ajung, numai ca in Residence. Era cam 1 noaptea si s-a gandit minunatul taximetrist sa opreasca in mijlocul „semipustietatii”(pe strada dintre metro si residence) sa-mi explice el mie ce se afla prin 2002 acolo… dupa ce toata cursa a injurat si vb urat… :)) Concluzie… nu-mi mai trebuie.

  3. Revo

    Asa va trebuie ma daca luati taxiul !

Lasă un răspuns