Anna Karenina sau Seven Psychopaths?

Vorbim de două filme recent apărute în cinematografele de la noi, primul, Anna Karenina, având deja o nominalizare la Globurile de Aur + încă patru premii și 14 nominalizări (nota 7,1 pe IMDB), iar al doilea, Seven Psychopaths, are și el două premii deja câștigate, plus alte cinci nominalizări și o notă de 7,8 pe IMBD.

1. Anna Karenina – cea mai nouă adaptare cinematografică în regia lui Joe Wright, prezintă societatea înaltă din Rusia imperială, unde minunăția de Keira Knightley (Anna), deși e căsătorită cu un oficial de rang înalt, cu care are și un băiat, nu poa să stea în banca ei și fuge după altăăă pilulă, c-așa sunt femeile când sunt obișnuite cu binele. Povestea devine teatrală și se învârte în jurul iubirii ilegale și condamnate de către societate, finalul fiind unul fatal.

Concluzie: Film bun, trebuie să citesc cartea, sigur sunt multe alte detalii, necuprinse în peliculă, care m-ar fascina mai mult decât filmul.

 

 

 

2. Seven Psychopats – De departe cel mai captivant film al anului, Christopher Walken făcând un rol de zile mari (zile de luni?). De când am văzut trailerul îmi ardeau pupilele de dorință și n-am fost dezamăgit deeeloc, acțiunea, care parodiază puțin filmele clasice cu mafioți, devinind delicioasă. Nu același lucru îl pot spune și despre galoanele de litri de sânge care se varsă în film, însă pot afirma cu mână pe inimă peliculă că e filmul meu preferat de anul acesta. Atenție, nu am spus că e cel mai bun film, de exemplu nu-l pot compara cu Cloud Atlas, nu au nicio legătură, însă cei șapte psihopați și al lor câine își merită locul fruntaș în clasamentul bunescian pe 2012 pentru comedia roș-neagră pe care nu toți o înțeleg. A râs aproape toată sala pe înecate, glumele nefiind atipice; sunt multe faze cu umor de situație, iar miserupismul și calmul lui Christopher Walken m-au impresionat de îmi venea să aplaud singur la sfârșit. Nota 10 cu coroniță de la mine. E genul de film pe care mi-ar fi plăcut să-l fi scris, regizat și jucat (măcar un rol de psihopat).

PS Din ecranizare am reținut o vorba mare, mare de tot An eye for an eye makes the whole world blind. – Mahatma Gandhi

 

Acest articol are 2 comentarii

  1. Irina

    Deci clar, ma duc sa vad ala cu psihopatii. Sau il vad acasa cand mi-oi lua in sfarsit un HDMI, dar cert e ca o sa il vad.

Lasă un răspuns