Idee de serial

Am îmbătrânit, nu mai am timp (de seriale) ca acum câțiva ani, dar de abia așteptam să apară, ieri, primul episod din sezonul al șaselea din Californication. Nu pot să spun, neapărat, că e unul dintre serialele mele favorite, dar îmi place destul de mult, partea mea misogină aplaudă fiecare episod, ba chiar m-am gândit la o idee de serial pentru David Duchovny, asta după ce Californication se va termina, iar lumea va fi la fel de tristă ca atunci când Lie to me a luat sfârșit.

Sunt seriale pentru femei, seriale pentru bărbați, seriale pentru femei la care se uită bărbații și viceversa, dar Californication e cel mai unisex dintre seriale, apreciat de bărbați pentru misoginismul, succesul, miserupismul caracteristice lui Hank Moody și adorat de femei, că de, toate și-ar dori un așa bărbat, dar doar legat prin căsătorie și cumințit definitiv.

Ideea mea pentru un serial “after Californication” îl are în prim plan pe același bețiv amuzant și curvar, scriitor care nu a reușit în viață, care umblă îmbrăcat la costum, din corporație în corporație, cu un CV în mână, încercând să-și găsească un job, altfel urmând să nu mai aibă ce mânca bea. Nu-i reușește deloc căutarea unui loc de muncă, însă, (pam-pam) ajunge să trăiască de pe urma aventurilor pe care le are cu diferite angajate ale corporațiilor, barurilor și motelurilor pe unde își duce veacul, fiind plătit de către femei pentru ore fierbinți. Femeile sunt căsătorite, majoritatea, deci eroul devine un șomer ratat, dar gigoloi, așa că își pune mintea la contribuție și, într-una dintre puținele dimineți în care nu e mahmur și plin de ruj pe gât, se gândește la un roman bestseller wannabe inspirat din viața lui, cea amărât și plină de orgasme. Așa că, după primul episod, în care acțiunea se petrece de-a lungul unei săpămâni și în care a realizat că și-a tras-o cu cinci femei din tot atâtea corporații diferite, toate având o altă funcție, capitolele din carte parcă se scriu singure. Iar de aici încolo urmează episod după episod în care actorul principal trebuie să și-o pună cu o tipă care are o meserie diferită de celelalte femei pe care le-a avut deja în pat.

 

Deci, trebuia să mă fac scenarist sau ce mama serialelor?

 

PS Pentru cei care încă n-au văzut epidodul de ieri din Californication S06E01, aruncați o privire mai jos și apoi puneți mâna pe telefon și sunați-o pe mătușa din State, să vă trimită pachet-ul cu DVD-ul pe autobuz.

 

Acest articol are 6 comentarii

  1. Diana

    Foarte tare serialul.Am vazut toate sezoanele in maxim 2 saptamani:D. Ca si tine, abia am asteptat sa apara astazi episodul 🙂

  2. Calina

    Buna ideea doar ca a fost semi-facuta deja. Scoate din ecuatie corporatiile, ideea de a scrie un roman si bautura si obtii Hung care n-a vazut mai mult de 2 sezoane parca. Lasa corporatiile si femeile bune, mai adauga niste excese de natura alcoolica sau chimica si un job bine platit si obtii House of Lies. Dar da, finalul de la Californication o sa ma faca sa trag draperiile de la geam, sa imi inec amarul intr-un pinot noir si sa revad la infinit In Utero (ep 10 sezon 2). Si nu toate femeile isi doresc varianta cumintita a lui Hank pentru ca mai intelegem si noi cateodata ca „upgradarea” barbatului de langa noi inseamna pierderea celui de care ne-am indragostit initial.

    1. Ionut Bunescu

      “upgradarea” barbatului de langa noi inseamna pierderea celui de care ne-am indragostit initial.

      SUPERB!

Lasă un răspuns