O berică și un test

Povesteam recent despre care, cum e cu limita consumului de alcool zilnic și acum a venit momentul unei campanii drăguțe derulate de către cei de la ALIAT. E vorba de cea de-a patra ediție a Caravanei Alcohelp care a debutat deja în București, Craiova și Iași într-o zi caniculară și cu toate acestea s-a bucurat de un mare succes. Am fost prezent și eu la cortul ALIAT din Herăstrău, unde niște fete amabile s-au oferit să-mi ia tensiunea. Nu, nu le-am dat-o, că cică a ieșit bună de tot.

În schimb am completat un formular, mai exact un test (confidențial) de evaluare a consumului de alcool. După zece întrebări am reușit să obțin doar 5 puncte, mă simțeam precum un elev prins cu lecția neînvățată, dar neah, punctajul mic mă încadra la Consum nepericulos pentru sănătate. Hai, curajoase și curajoși, faceți testul și spuneți-mi, în comentarii, ce punctaj ați obținut 🙂

 

Exact asta s-a întâmplat și în cele trei mari orașe, oameni curioși, atrași de gratuitatea testului de tensiune, tineri puși pe mișto care erau mai degrabă interesați de ce vor face la test, toți au completat formularul și, din păcate, câțiva au depășit pragul de 20 de puncte. La finalul zilei, Bucureștiul însuma 75 de formulare, Iașiul 100 și Craiova 170. În Iași, cei de la ALIAT au fost susținuți și de Primărie, asta în timp ce oamenii se mirau cum de statul nu se implică în astfel de proiecte (vă reamintesc faptul că România este singura țară din UE care nu are date oficiale despre câți români au probleme cu dependența de alcool).

 

Caravana Alcohelp a mai trecut și prin com. Pojorata, jud. Suceava și continuă după cum urmează:

Alcohelp Moldova

Pașcani, jud. Iași – 28 iunie

Tg. Frumos, jud. Iași – 4 iulie

com. Ciurea, jud. Iași – 5 iulie

Câmpulung Moldovenesc – 12 iulie

Alcohelp Dolj

Malu Mare – 5 iulie

Filiași – 11 iulie

Alcohelp Constanța

Costinești – 6 iulie

Eforie Nord – 19 iulie

Vama Veche – 20 iulie

 

Ediţia 2013 a Caravanei este implementată cu ajutorul următoarelor asociaţii partenere: Asociaţia Vasiliada Craiova, Primăria Iaşi – Direcţia de Asistenţă Comunitară, Aras Constanţa şi Centrele Alcoinfo deschise de către ALIAT în 2012 (în parteneriat cu HEINEKEN România), în Bucureşti, Miercurea Ciuc, Câmpulung Moldovenesc şi Craiova.

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns