Harm Reduction la Padina Fest

Nu, Harm Reduction nu este vreo trupă care va concerta la Padina Fest, ci programul de reducere a efectelor consumului excesiv de alcool din Romania, inițiat de către ONG-ul ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) și susinut de către Ciuc Premium, berea oficială a festivalului.

 

Padina Fest a dat drumul la distracție încă de pe 31 iulie, continuând  până la sfârșitul acestui weekend, mai exact până pe 4 august, Platoul Padina din Munții Bucegi răsună de muzică bună și activități outdoor.

„Festivalurile şi activităţile recreaţionale în general sunt asociate cu creşterea riscurilor asumate de participanţi în termeni de consum excesiv şi experimental. În România, ne confruntăm cu un deficit al serviciilor specializate dedicate prevenirii şi tratării consumului abuziv de alcool, prin urmare intervenţiile de sănătate publică în acest domeniu sunt necesare. Programul nostru de reducere a efectelor consumului abuziv de alcool iniţiat la Padina Fest reprezintă un pionierat pentru România şi suntem mândri să fim primul ONG romanesc care îl implementează. Misiunea noastră este să îi învăţăm pe cei care merg la festivaluri să se bucure de experienţă în mod responsabil, să prevină şi să gestioneze posibilele efecte ale consumului abuziv de alcool”, spune Eugen Hriscu, Director Ştiinţific al ONG-ului ALIAT.

Ciuc Premium și ALIAT vor avea grijă ca cei prezenți la eveniment să aibă în minte două fraze cheie „Muzica se mixează bine, băuturile nu!” sau „Muzica în exces e bună, băutura doar cu moderaţie”, iar în acest sens au pregătit Cortul de Chill, unde vor fi oferite informații despre consumul de alcool în mod responsabil, despre cum să fie evitat consumul peste măsură și despre cum se pot reduce posibilele efecte secundare ale consumului excesiv. Specialiștii ALIAT vor fi la dispoziția celor care vor să își evalueze obiceiurile de consum de alcool, punându-le la dispoziție testul recomandat de OMS (Organizația Mondială a Sănătății) – da, e vorba de testul ală la care am obținut eu doar 5 puncte 😀

 

UPDATE: Cam așa fu treaba:

În 5 zile de muzică:

· 700 de oameni au vizitat Cortul de Chill ALIAT, la festivalul Padina

· Peste 300 de participanti au completat testul AUDIT dezvoltat de Organizatia Mondiala a Sanatatii

· Specialistii ALIAT au oferit 60 de ore de consiliere gratuita si terapie prin arta

       

 

 

Lasă un răspuns