Câștigătorii Nestea Design

După cum vă spuneam acum câteva zile, joi a avut loc finala competiței de design “Cu Nestea poți deveni faimos” în urma căreia am aflat marii câștigătorii, dar cel mai important e că acum știm și cum arată cele trei lucrări care vor fi expuse în țară.

Echipele, trei la număr, formate din câte trei membri (unul din fiecare catogorie: ilustrație, design și fotografie) au avut la dispoziție trei ore pentru a finaliza lucrările și tre să vă spun că prea ușor nu le-a fost pe canicula bucureșteană ce învăluia Centrul Vechi. Undeva spre seară, juriul format din Carmen Apetrei, reprezentantul UNARTE, Radu Manelici – design, Sebastian Opriţa – ilustraţie şi Andrei Radu – fotografie a decis echipa câștigătoare, cea formată din Andrei Tifrea(graphic design), Bianca Boșneagu (fotografie) și Sebastian Anastasiei (ilustrație) – lucrarea câștigătoare arată fix așa, iar premiile pentru cei trei învingători au constat în vouchere de 1000 de euro utilizabile în magazinele F64, Faber-Castell și PC Garage. Ceilalți finaliști au primit și ei vouchere în valoare de 150 de euro, iar atmosfera la eveniment a fost cam așa:

               

 

Instagram Video – bunescu.ro

 

Pentru bloggeri, presă, susținători, trecători și alți doritori, a existat și un panou separat pentru desenat. După cum ziceam și pe Facebook, eu nu mă prea pricep la desenat, așa că mi-am lăsat amprenta, după posibiliăți, așa cum se poate vedea mai jos:

 

Ce m-a bucurat foarte mult a fost faptul că am aflat, în sfârșit, ce înseamnă acel mesaj de pe sticlele de Nestea “Același gust răcoritor, cu 30% mai puțin zahăr (mă și interesa direct, pentru că, în afară de apă plată, cel mai des cumpăr Nestea, de obicei de fructe de pădure). Treaba stă cam așa: cantitatea de zahăr din Nestea a fost redusă pentru că folosesc un nou îndulcitor de origine naturală – frunzele de Stevia. Nu, nu de ștevie, după cum instinctiv am gândit și eu.

  • Îndulcitorul pe bază de Stevia a fost ‘descoperit’ oficial de Dr Moisés Bertoni, un botanist italian-elveţian, în 1901
  • Frunzele acestei plante se recoltează, apoi sunt puse la uscat, ulterior sunt lăsate în apă pentru a elibera substanța cea dulce care stă la baza super îndulcitorului natural
  • În UE, îndulcitorul pe bază de frunze de Stevia a fost autorizat și pus pe piață din Decembrie 2011
  • Singură, frunza de Stevia poate produce suficient îndulcitor pentru 30 de ceşti de cafea

 

design.nestea.roBucurești, 26 iulie 2013 – Pentru al doilea an consecutiv, Nestea i-a premiat pe cei mai talentați artiști de artă urbană din România care au dezvoltat concepte creative dinamice, inedite și originale de ilustrare a personalității brandului Nestea.

Lasă un răspuns