Oamenii care fac bine

Sunt din ce în ce mai rari, nu? Trecând peste pesimismul generalist, am o mică povestioară care m-a făcut să-mi recapăt încrederea în oameni, vorba aia 2.0: faith in humanity restored. Am o geacă sport pe care o ador. E atât e călduroasă, atât de moale, atât de ușoară, că aș purta-o și în casă. În apartament nu o port, că de, abia s-a afișat întreținerea cu prima lună de căldură – oare cine are cel mai mult din totul blocul, adica vreo 480 de lei doar la căldură (4 camere)? Aha.

Revenind la geacă, e luată la reducere, prin februarie 2006, dacă nu greșesc. Era 230 de lei, am dat 70. E cam colorată, dar nu mă deranjează, după cum spuneam, o ador. Am și făcut vreo două ierni doar cu ea. Are must have-urile mele, adica bandă la mâneci, bandă la gât, bandă la talie. Eh, frumusețea de geacă are un fermoar complet metalic și, după vreo 7 ani de purtat, s-a gândit să mă lase dezbrăcat pe ditamai frigul. Deși nu m-am îngrășat, fermoarul a plesnit fix când ieșeam de la metrou. Am de mers cam zece minute până acasă, așa că nu mi-a fost ușor, dar măcar eram amuzant. Cheița de la fermoar era blocată pe la mijloc, ziceai că port sacou cu un singur nasture încheiat.

Am rezistat fix o zi fără geaca minune, paltonul e prea greu, altă haină e incomodă, celalată nu ține așa de cald, deci trebuia să schimb fermoarul. Costa fix 25 de lei, cu fermoarul meu, la o croitorie de la metrou (Lujerului). Am făcut rost de fermoar, m-am dus la tanti croitoreasa, i-am zis problema, i-am dat geanca și fermoarul și, tananana, doamna îmi spune că nu e tot fermoarul stricat, ci doar cheița are probleme, așa că n-are rost să-mi ia degeaba 25 de lei, mai bine mă duc în piață (Veteranilor) și la ceasornicărie e un nene care îmi schimbă cheița și mă costă doar 5 lei (așa a și fost).

 

I-am mulțumit doamnei, poate prea puțin, dacă stau să mă gândesc mai bine, oare câți oameni nu mi-ar fi încasat direct banii și pa, la revedere, o gândeau pe aia cu “Bă, eu fac biznis, nu acte de caritate!”

Acest articol are 5 comentarii

  1. Revo

    De tipul de la Veteranilor vroiam sa-ti spun si eu pana sa ajung la finalul articolului.

  2. Larisa

    La Veteranilor am fost trimisă şi eu cu acelaşi tip de problemă, dar nu am mai ajuns pentru că până să mă hotărăsc, ajunsesem la concluzia că nu-mi mai place articolul vestimentar şi i-am făcut vânt. Am luat altul.

    1. Alex

      Solutia asta e tipic femeiasca….

      1. Ioana

        Acest raspuns este tipc masculin.

Lasă un răspuns