Domeniul Greaca, o locație ruptă din rai

Juma’ din weekend-ul trecut am fost în vizită #LaGreaca – Domeniul Greaca, mai exact. Adică un resort din județul Giurgiu, aflat la cam 10 km de Dunăre. Se întinde pe 32 de hectare, dispune de 15 camere și un apartament, iar conacul este construit în stil neoromânesc. Locația se numea, până acum vreo doi ani, Domeniul Seniorilor, însă denumirea îi făcea pe mulți să creadă că acolo se află un azil (heh), nicidecum un resort minunat cu piscine și multe altele.

Camerele arată ca la un hotel de 4-5 stele, super curate, cu design fain de tot (se vede atenția la detalii), iar cele cu vederea către piscine te fac să zâmbești dimineața, chiar și după doar patru ore de somn.

 

 

Momentan, domeniul este alcătuit din conacul lui Pablo Escobar cu restaurant (românesc și mediteran), terasă, cramă, două piscine exterioare (pentru adulți, respectiv copii), loc de joacă, zonă cu baldachine și șezlonguri, bar și bucatării proprii, biliard, tenis de masă, două terenuri sintetice pentru tenis de câmp și, opțional, pot fi organizate escapade cu ATV-uri, la pescuit ori la vânătoare.

 

 

Faci cam o oră din București până la Greaca (sunt cam 50 de km), iar locația este ideală pentru un weekend în care să te rupi de oraș și de agitație. E locul perfect pentru “impresionat gagica” ori pentru o un weekend cu gașca. Iar dacă vă va plăcea la fel de mult cum mi-a plăcut mie, vedeți că, în curând, se va construi și un cartier rezidențial cu case de vacanță.

 

 

Ah, era să uit, dacă ajungeți în curând, admirați cuibul de rândunici de din terasa restaurantului, e în locul unui bec, sus, la intrare 🙂

 

 

Prețuri – măricele, dar în niciun caz exagerate pentru ceea ce oferă

  • Camera single Standard/Deluxe 55/65 de euro /// Camera dublă Standard/Deluxe 65/69 de euro
  • ATV – 90 de lei/ora
  • Off-Road Biking – 10 lei/ora
  • Tenis de câmp -  35/50 de lei ora zi/noapte
  • Acces piscină – adulți: 50 de lei/ copii: 25 de lei
  • Tenis de masă – 15 lei ora
  • Mai multe detalii aici

 

Atmosferă

  • Super fain și relaxant, atât la piscină cât și la restaurant, iar pentru după masă: biliard, fitness la aparatele din zona piscinelor, masaj, tenis, de câmp sau de masă – cam asta ne-a fost programul. De abia aștept să revin #LaGreaca, cu câțiva prieteni, nu doar ca invitat.

 

Not good

  • Țânțari – seara apar și te cam ciupesc dacă n-ai un spray/cremă/ceva care să te protejezi de ei (de fapt, de ele, că parcă așa știam eu, că doar femelele înțeapă).
  • Restaurantul se închide la ora 23:00, așa că dacă ți se face foame, la un pahar de vin, nu prea ai ce mânca în afara batoanelor din minibar.

 

Concluzie

  • Foarte fain, peste așteptările pe care mi le făcusem din poze. Mă bucur să văd astfel de locații și pe la noi, mai ales că nici nu e departe de București. Nu e ieftin, am mai spus-o, dar pentru un weekend minunat, trebuie să mai slăbești cureaua. Nota 9/10.

 

Domeniul Greaca: Site / Facebook / Twitter.

Acest articol are 5 comentarii

  1. Ovidiu

    Mi se pare ciudat ca odata ce sunt cazat acolo, sa platesc pentru piscina, tenis de masa( tenis de camp, atv, ok platesc ). Nu e ca si cum dau 30 de eur pe camera …

    1. Ionut Bunescu

      Costul pentru accesul la piscină este doar pentru cei care nu sunt cazați.

      1. Ovidiu

        Tarifele de cazare includ toate taxele.
        Micul dejun, 1 ora de tenis, pe timp de zi, cu programare la receptie sunt incluse. Nu se specifica faza cu piscina, desi ar trebui !

Lasă un răspuns