You are currently viewing Sănătatea bate fudulia

Sănătatea bate fudulia

Pentru că afară nu mai sunt 20 de grade, precum în februarie, am revenit la hainele de iarnă, ca orice om normal. Fes, fular subțire, ghete, palton, glugă pe cap (atunci când bate vântul) și un cardigan mai gros peste cămașă / tricou. Haine de om normal, nu fudul, care merge destul pe jos și care schimbă mai multe mijloace de transport în comun, deci cu posibilitatea de a sta minute bune în stații, la doar câteva grade Celsius.

Eh, și cum stăteam eu, aseară, prin Berceni, în așteptarea unui troleibuz / autobuz, văd două puștoaice de liceu care tremurau ca piftia, bă chiar o aud pe una dintre ele exclamând (puțin mirată) că este foarte frig. Ați ghicit, era îmbrăcată mult prea subțire pentru condițiile meteo: teniși cu șosete sub glezne, o bluziță și o prea subțire geacă de piele. Nu știu alții cum sunt, dar eu nu trec la teniși până când nu sunt cel puțin 18 grade afară, valabil și pentru trecutul de la șosete înalte, la scurte. Iar ieri am văzut poate prea multe persoane încălțate în teniși și geci subțiri. Poate unii or fi mai călduroși, dar sigur nu toți.

Mi-aduc aminte de mine, în școală generală, când aveam cărare pe mijloc și îmi aranjam părul cu spumă, astfel că aveam podoaba capilară umedă în fiecare dimineață, indiferent de anotimp, iar fes nu purtam, că îmi stricam freza și nu mă mai plăceau fetele. Nu a durat mult până când m-am pricopsit cu o sinuzită, apoi cu rinită.

Prin 2008, când de abia mă mutasem în București, aveam un coleg de apartament care își spală părul la fiecare ieșire din casă, apoi bagă un pumn de gel și era Gigel. Era, că săracul a pățit una nasoală: semipareză facială, astfel încât nu și-a mai putut mișca și nici simți toată partea stângă a feței vreo câteva luni, când, după tratament, și-a revenit, din fericire.

Așa că dragilor, lăsați buricul expus doar vara, amânați puțin purtarea colanților ălora care vă scot fundul în evidență, încălțați Converșii ăia frumoși când e destul de cald afară, iar geaca de piele poate aștepta adevărata primăvară și nu uitați că sănătatea bate fudulia, v-o spune un bătrân, fost fudul.

Lasă un răspuns