Cum să-ți cumperi bilete la Roland Garros

Duminică, 10 iunie, Court Philippe Chatrier, Paris, miezul zilei, 26 de grade care ard ca 56, patru români așteaptă să-nceapă finala de simplu masculin, dintre Rafael Nadal și Dominic Thiem. Nu l-am văzut pe Zverev în finală, așa cum ne doream, alături de Nadal, însă experiența a fost una de excepție. Cred că mi-a plăcut mai mult decât un meci de fotbal al naționalei, pe stadion, jur. Mă rog, e cu totul și cu totul o altfel de experiență, dar care merită toți banii.

Revenind la biletele de la turneul de tenis de pe zgura din Paris, Diana s-a documentat încă de anul trecut, ba chiar a și testat să vadă cum ne-am poziționa în coada de așteptare și dacă am avea șanse să prindem bilete pentru marea finala de simplu masculin. Ne-am clasat în primii 1.000, deci am zis că e ok, la anul “facem Roland Garros-ul”.

Drept urmare, încă din 2017, cu aproape un an înainte, ne-am rezolvat cazarea în centrul Parisului, am cumpărat biletele de avion, iar pe 21 martie 2018, am dat cu mir pe butonul F5, ca la fix 11:00, ora României, să prindem loc bun în coada de așteptare. Diana a avut locul 1.000, eu 1.200. Pentru finale, poți cumpăra doar câte două bilete de persoană, iar cum noi eram patru, a cumpărat Diana două, eu două.

La 11:02 eram în coada de așteptare, pe site-ul oficial Roland Garros, unde ne creasem conturi dinainte, aveam toate datele completate, bani pe carduri, tot ce trebuia, iar pe la 11:20 deja aveam biletele plătite, urma doar să avem răbdare până după jumătatea lunii aprilie, când biletele eletronice apăreau în cont și în aplicația mobilă. Din acel moment, le puteam aloca cui doream, cu nume, prenume, data nașterii și adresa de mail – unde să fie trimis ticket-ul final, de acces. Mă rog, nu era chiar final, doar cel care urma să fie scanat, la intrarea în spațiul turneului, ca mai apoi să ți se emită, pe loc, ticketul de acces, după verificarea datelor din actul de identitate.

Costul unui bilet pentru finalele de duminică, ultima zi a turneului, începe de la 145 de euro (inelul trei, unde am stat și noi), continuă cu 190 euro și ajunge la 240 de euro. Vei putea vedea finala de dublu feminin și cea de simplu masculin. Desigur, există și bilete și pachete mai scumpe, dar prețurile menționate de mine sunt cele pentru oameni normali, ca să zic așa. Iar dacă vrei să mergi în zilele de la începutul turneului, cel mai ieftin bilet de pe Court Philippe Chatrier e 55 de euro, pentru o zi întreagă, în care vezi cel puțin 2-3 meciuri. Detalii, în screenshot-urile de mai jos.

 

 

A meritat? De 1000 de ori DA! Am mai fost la o finală ATP, la Londra, indoor, pe O2 Arena, unde i-am văzut pe Djokovic și Murray, dar la Roland Garros e altceva, chiar și spațiul din jurul arenelor te face să te simți ca la un festival mai liniștit: ai la dispoziție o multitudine de magazine de unde poți cumpăra suveniruri (o minge de tenis folosită în timpul turneului este 8 euro, de exemplu), restaurante (16 euro un meniu cu burger, cartofi, băutură + desert, adică super ok, față de prețurile din Paris, despre care voi discuta într-un articol separat).

 

 

 

Acest articol are 3 comentarii

  1. Dan

    Intrebare carcotasa: de ce nu v-ati luat bilete la marea finala feminina?

    1. Ionut Bunescu

      Scuze pentru întârziere, acum am văzut comentariul. Suntem mai pasionați de tenisul masculin, decât de cel feminin. 😀 Voiam să-i vedem pe Nadal și Zverev.

Lasă un răspuns