Chipul lui Roger Federer, pe moneda de 20 de franci elvețieni

Era o vorba des folosită acum câțiva ani, a lui Giovanni Becali: “asta înseamnă să fii mafiot”. Eh, nea Giovanni, Roger Federer ar putea folosi expresia fără să poată comenta cineva, nu de alta, dar este prima persoană în viață care va avea chipul gravat pe o monedă elvețiană.

 

La 38 de ani, Roger Federer este jucătorul de tenis cu cele mai multe trofee de Grand Slam, fix 20 la număr, asta după ce și-a făcut debutul ATP în 1998, de când a câștigat 103 titluri la simplu și 8 la dublu (la final de octombrie 2019). De asemenea, este unul dintre puținii jucători care au în vitrină trofeele celor patru Grand Slam-uri. RF a stat 310 săptămâni pe locul 1 ATP, dintre care 237 consecutive.

Revenind la monedă, aceasta este din argint, are valoarea de 20 de franci și vor fi produse doar 55.000 de piese, ce pot fi comandate între 2 și 19 decembrie 2019. Dacă stocul va fi epuizat, Monetăria Elvețiană va mai produce încă 40.000 de unități, în mai 2020. Costul de vânzare al monedei de argint este de 30 de franci elvețieni. Modende vor produse pe data de 23 ianuarie 2020, ulterior și expediate cumpărătorilor.

O a doua monedă,  de aur, cu o valoare de 50 de franci, va fi lansată la o dată încă nespecificată, în 2020. Aceasta va fi vândută cu un preț situat între 40 și 60 de franci elvețieni.

Monetăria a subliniat că imortalizarea lui Federer pe francii elveţieni nu se datorează doar rezultatelor sale sportive, ci şi angajamentului său social, în special prin intermediul fundaţiei sale de ajutorare a copiilor, în calitate de ambasador al UNICEF.

 

 

 

 

 

Monedele pot fi achiziționate de pe site-ul Monetăriei Elvețiene, de aici.

Acest articol are un comentariu

  1. Rares

    Nu va fi pe moneda de 20 de franci. Nu exista asa ceva in circulatie, doar bancnota de 20 de franci. Moneda cu pricina este una comemorativa si are o valoare de 20 de franci.

Lasă un răspuns