Habar n-aveam cât de mișto sunt lentilele fotocromatice (heliomate)

Anul trecut mi-am făcut prima pereche de ochelari cu lentile fotocromatice sau “heliomate”, cum le mai spune lumea, iar acum realizez ce fraier am fost că am așteptat atât. Da, știu, multă lume încă le consideră bătrânești, dar jur pe roșu că am primit o grămadă de complimente + întrebări de la alți frați ochelariști, care voiau și ei lentile ca ale mele. Da, secretul constă într-o ramă mișto, care să dea bine pe nas, mai ales atunci când lentilele se vor colora sau “închide”.

Acum am două perechi de ochelari cu lentile Essilor Transitions și deja mă gândesc să-mi mai fac una, nu de alta, dar culorile astea noi sunt prea mișto, mai ales albastrul (Sapphire). Ambele perechi Transitions Signature sunt  clasice, care colorează lentila în gri, în prezența razelor ultraviolete. Ah, lentilele nu se colorează doar când e soare, căci ultravioletele pot zbura libere și în lipsa luminii solare directe. Oricum ar fi, mi se pare super tare că nu simți când se închid, respectiv deschid la culoare. Îmi vine să mă pup pe lentile :)) … dar orice ochelarist știe că ăsta e unul dintre cele mai enervante lucruri, să-ți lase cineva o ștampilă pe lentile.

Există mai multe tipuri de tratament al lentilelor fotocromatice Essilor Transitions:

  • Transitions Signature – disponibile în 7 culori (deschise la culoare la interior, chiar și în mașină / închise la culoare la exterior). Din acestea am eu.
  • Transitions XTRActive – disponibile în 3 culori (deschise la culoare la interior, cu o subtilă nuanță de protecție / foarte închise la culoare la exterior). Acestea se închid la culoare parțial și când te afli la volan, pentru a-ți proteja ochii de lumina soarelui.
  • Flash to Mirror pe Transitions XTRActive – lentile foarte fashion, cu efect de oglindă atunci când se închid la culoare.

Până să dai scroll să vezi niște fotografii super simpatice cu mine *wink-wink*, îți mai spun doar atât: pe essilortransitions.ro găsești mai multe informații despre lentilele fotocromatice Essilor Transitions, iar până pe 31 mai 2019 beneficiezi de 100 de lei reducere la achiziționarea de lentile Transitions din magazinele de optică partenere Essilor. Detalii aici.

 

Acest articol are 3 comentarii

  1. Florin

    Pe site nu scrie nimic despre pretul lentilelor, tu nu ai scris nimic despre asta asa ca o sa intreb eu: Cat costa astfel de lentile?

    1. Ionut Bunescu

      Salut, prețul diferă în funcție de dioptrie. Treci pe la orice optică parterneră Essilor România și afli imediat. Iar eu nu sunt cel mai bun exemplu de comparație, am -6,50 sferă cu -0,5 cilindru. Știi că diferă și în funcție de indicele de refracție, cât de subțire va fi lentila. Deci tot la optică tre să ajungi, nu există un „range de preț”.

Lasă un răspuns