Mai multe cămăși sau mai multe tricouri?

Acum câteva zile, căutam o cămașă “necălcabilă”, cum îmi place mie să spun, dacă merge purtată și fără să mai bag fierul de călcat în priză pentru a o face decentă de scos din casă, și am realizat că nu prea mai am cămăși non-iron, adică nu mai am chiar nicuna, doar unele care se usucă decent astfel încât merg purtate și necălcate. Și cum răsfoaim eu printre umerașe, am realizat că proporția cămăși-tricouri s-a cam schimbat de câțiva ani.

Citește mai multMai multe cămăși sau mai multe tricouri?

Cea mai bună aplicație pentru vreme, meteo, radar

Dacă atunci când eram mic, adoram să alerg prin ploaie și nu fugeam de transpirația norilor, odată cu vârsta am ajuns la polul opus, fug de nori și ploaie, precum corupții de pârnaie. Iar acum, de când sunt și tată, cu atât mai mult sunt cu ochii pe prognoza meteo, pe radar, să văd dacă vine vreo ploicică. Băi, și cum dormeam eu acum vreo săptămână, pe vremea în care încă puteam să o fac doar cu geamul deschis, fără AC pornit noaptea, m-am trezit speriat, pe la 5 dimineața, de o ploaie serioasă de vară. Sărit din pat, rabatat geamurile, revenit cu capul pe pernă… și imediat am deschis cele patru aplicații de vreme: NICIUNA nu zicea nimic, nici că plouă, nici că ar urma vreo ploaie, nada, nimic-nimic, deși era negru afară, iar norii turnau cu găleți (ploaie, nu ulei, zahăr și făină). Așa că m-am enervat și am plătit, pentru prima dată în viața mea, o aplicație de iOS.

Citește mai multCea mai bună aplicație pentru vreme, meteo, radar

5 motive pentru care am trecut la anvelope all season

De când suntem trei, am realizat că acum chiar avem nevoie de un autoturism mai spațios, așa că am fost nevoiți să ne despărțim (cu greu) de prima noastră mașină, după șase ani și un pic. Nu am fi schimbat-o, dar în Golf nu încăpeau prea multe lucruri, mai ales dacă nu aveam liber scaunul pasagerului din față. Așa că am făcut un upgrade la un VW mai măricel, care e și mai înalt, am ales și airbag-uri laterale spate (opțiune pe care cu greu o găsești la mașini deja configurate sau vândute SH), căci un copil te face să te orientezi către o mașină mai sigură – moment în care am decis și că nu mai e cazul să avem două seturi de jante, implicit două seturi de anvelope, astfel că am ales să trecem la unele all season. Am analizat, citit, urmărit recenzii și comparații, și am făcut cea mai bună alegere pentru noi, iar mai jos detaliez și cele 5 motive care ne-au ajutat să luăm decizia de a trece la anvelope all season.

Citește mai mult5 motive pentru care am trecut la anvelope all season

Produse noi, mișto, pe care le tot cumpăr în ultima perioadă

De când cu cea mică acasă, mersul la supermarket a cam dispărut din obiceiurile noastre, poate că mai ajung eu uneori la Lidl, dar în rest, trăiască Freshful + Mega și Profi de lângă bloc. De obicei coșul de cumpărături e cam același, că nu prea am timp să ma plimb printre rafturi, fie ele și digitale. Dar uneori mai sare câte o promoție, sau vreo recomandare, ori e la raft lângă un produs pe care îl cumpăr de obicei. Și uite cum am ajuns să descoperim câteva produse care ne plac super mult și de care nu știam până acum: un brand franțuzesc de dulceață premium, niște pâinici mici și super bune + pain au chocolat, săpun lichid românesc (și nu prea, dar ieftin și mișto), limonadă care aduce puțin a Snapple (of, tot în SUA tre să merg să beau, că ăștia de la Dr Pepper nu știu de ce nu aduc deloc Snapple în Europa) ori niște crispy chicken congelat care e extraordinar de gustos, deși foarte mic la gramaj și cam scump și altele. Le las pe toate mai jos, sper să vă placă și vouă, și mai sper să-mi recomandați și voi măcar un produs la fel, să facem schimb pe schimb, no?

Citește mai multProduse noi, mișto, pe care le tot cumpăr în ultima perioadă

Am găsit router-ul perfect pentru un apartament cu 3 camere

După 6 ani, m-am hotărât să fac upgrade vechiului router, TP-LINK Archer AC3150. Aveam nevoie de unul mai puternic, căci în anii ce au trecut, au tot apărut noi device-uri în casă și, în plus, voiam neapărat un router “fără antene”, mai exact unul cu antene interne, nu externe, căci spațiul tehnic nu e chiar generos și s-a tot aglomerat, receptorul de la noul termostat smart al centralei a pus capac, nu mai aveam spațiu deloc. Din 2018 am tot conectat device-uri noi la internet, mașina de spălat + uscătorul, o nouă tabletă, un alt telefon, niște prize smart, niște becuri smart, un purificator + baby monitorul (eu pe ăsta am dat vina când i-am zis soției că ne trebuie router nou :D). Și l-am găsit, are WiFi 6, port 2.5 Ghz, că nu știi când va fi nevoie, NU are antene externe, e foarte frumos și în sfârșit am semnal 5 Ghz puternic în ambele blacoane (diametral opuse).

Citește mai multAm găsit router-ul perfect pentru un apartament cu 3 camere

Cel mai bun vin alb (pe care l-am băut până acum)

Hai noroc (hehe, see what I did here?), am zis să las și aici scris, pentru veșnicie, căci story-urile de pe Instagram sunt efemere, iar highlight-urile nu sunt indexate nicăieri. A trecut aproape juma de an de când am descoperit vinul ăsta, ba chiar l-am și făcut cadou de Crăciun, atât de mult mi-a plăcut (desigur, o sticlă și la subsemnatul, cadou de la mine pentru mine). Nu sunt mare drinkuitor, nu sunt specialist, ci doar îmi place vinul alb sec, mai ales unul de calitate și puțin aromat, citric, dacă se poate, dar cu un gust echilibrat. Mai beau și rose, tot sec de preferat, iar roșu mai rar, că nu e chiar fresh cum îmi place mie. Există Liliac Fresh, de cursă lungă, (30 de lei), așa cum există și vinul meu preferat alb, românesc, care era și preferatul all time până de curând, Solo Quinta, Cramele Recaș (90 de lei). Dar…

Citește mai multCel mai bun vin alb (pe care l-am băut până acum)

Câștigătorii Recenziei de Aur Google 2022 – cele mai apreciate locații din domeniul HoReCa

Google a premiat, din nou, cele mai apreciate locații din domeniul HoReCa, în România, conform recenziilor de pe Google Maps (vezi aici câștigătorii din 2021). La ediția 2022 au obținut „Recenzia de Aur” 24 de locații din toată țara, care au înregistrat pe Google Maps cele mai multe aprecieri din partea clienților, în ultimele 100 de zile. Afacerile premiate sunt din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României și trei domenii de activitate (restaurante, hoteluri și cafenele). Au fost selectate afacerile din domeniul HoReCa cu un profil verificat și actualizat cu toate detaliile în Google Profilul Companiei, unde au publicat actualizări constante, afacerile care au avut cel puțin 100 de recenzii pe Google Maps și un rating de minimum 4,5 stele.

Citește mai multCâștigătorii Recenziei de Aur Google 2022 – cele mai apreciate locații din domeniul HoReCa

Garmin Birthday Sale – Reduceri de până la 45%

Garmin împlinește 33 de ani, deci e cu trei ani mai mic decât mine, hehe – iar probabil unii dintre voi știți deja de pe LinkedIn, sau poate ați mai aruncat o privire la rubrica Despre mine, ori e posibil să fi discutat sau colaborat cumva, altfel zic și aici că de la începutul anului dau cu mouse-ul la Garmin Romania, deci ăsta nu-i un articol plătit, ci doar o recomandare, căci poate aveți nevoie de un produs la preț redus, dintre cele regăsite în promoțiile aniversare.

Citește mai multGarmin Birthday Sale – Reduceri de până la 45%

Voi cât plătiți lunar pentru TV, net fix și mobil?

La fel ca la electricitate și gaze naturale, parcă și la internetul fix + TV, românul are tendința să rămână la cine e abonat de mulți ani. La telefonia mobilă parcă e mai flexibilă treaba, portabilitatea lansată în octombrie 2008 deja a devenit o normalitate pentru mulți dintre noi. La energie electrică am schimbat furnizorul de aproape un an, de juma de an și la gaze naturale, așa că m-am întrebat dacă nu cumva e cazul să analizez mai bine și ofertele de TV, net fix și poate chiar și cele pentru abonamentele de telefonie mobilă (da, abonamentele, că am câteva, și culmea, nu toate în aceeași rețea, aproape că le bifez integral pe cele mari).

Citește mai multVoi cât plătiți lunar pentru TV, net fix și mobil?

Calvin Harris vine pentru prima dată în România (early access tickets de la 20 euro + taxe, până pe 4 mai 2022)

Unde e festival sau show mare de muzică electronică, partikip fără discuții, iar Calvin Harris chiar era unul dintre DJ-ii pe care voiam să-i văd mixând, de preferat la noi în țară (căci pe afară am ajuns doar punctual pentru anumiți artiști – de obiecei la show-uri solo, mai rar la festivaluri). Și uite că pe 30 iulie, la SAGA Beach (între plaja La Nueva Cucaracha și plaja Rex), în Mamaia, Calvin Harris va susține unul dintre cele două show-uri exlcusive solo din Europa (celălalt e în Croația, pe 6 august). Biletele, la un preț special de 20 euro și într-un număr limitat, vor fi disponibile doar pe 4 mai pentru cei care se înregistrează pe calvinharris.sagafestival.com. Din 5 mai, pe același website, biletele vor fi disponibile pentru publicul larg.

Citește mai multCalvin Harris vine pentru prima dată în România (early access tickets de la 20 euro + taxe, până pe 4 mai 2022)