Mici pe pâine

Am scris recent pe Facebook asta: M-am gândit, în caz că voi vrea vreodată să mă mut din țară, o iau pe Diana de mână și ne deschidem o afacere: Food-truck cu mici. Oriunde te-ai duce, în orice oraș mare din lume, n-ai cum să dai greș. 10€/$/£ porția de 4 mici cu pâine și muștar. FTW! – super idee, știu, pe Twitter chiar mi-a scris un tip de Cehia, că dacă ajung pe acolo să-i spun, că iubește micii și ne va fi client. Printre comentariile de pe FB, Florin Itu, tipul din spatele Meat Busters, (pulled pork din ăla bun, sigur îi știți de pe la Food Truck Festivals) mi-a zis să încerc noul lui preparat, adică Mici pe Pâine by Meat Busters. Și pentru că iubim micii, am dat o fugă cu Diana, să testăm nebunia.

Evenimentul de lansare food truck „Mici Pe Pâine by Meat Busters” a avut loc în perioada 3-5 mai, la Hangar Gastropub. Am ajuns duminică, în ultima zi, pe la 2PM, mai erau doar câțiva rătăciți la vreo două mese – am înțeles și de ce, e complicat rău de ajuns la Hangar Gastropub, adresa Șoseaua Pipera 44 nu se pupă cu ce zice Google Maps, locația fiind în incinta Compil Pipera (bine că scrie mare pe o clădire). Pare locul unde se produc berile Ground Zero, cel puțin asta vând, iar în spate se văd niște mari butoaie.

Așea, am intrat în hangar, luat o bere la băiatu’ și un suc la fata, cât se pregătea porția de Mici pe Pâine. Sincer, din pozele de pe Facebook nu-mi dădeam seama de câtă pastă de mici ar trebui să fie pe felie, părea că e doar pâinea unsă cu un strat de un milimetru, cel mult doi. Însă am avut surpriza să vedem că au găsit echilibrul perfect dintre mici și pâinea secuiană cu cartofi. E fix cum zic ei în descriere, o crustă suculentă rumenită la jar de cărbune.

Porția are 5 jumătați de felii, muștar și câțiva castraveciori murați. Suficient pentru o masă pe fugă – pentru mine trei felii, iar pentru soție două, a fost fix o gustare perfectă sau cum i-a spus Diana: gustarea de la ora 2 AM de la Untold. La plecare chiar i-am întrebat dacă ne vedem la Untold și ne-au confirmat că da. OLE!

Prețul este de 20 de lei porția, dar la Untold probabil va fi 25, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Pulled Pork-ului. Însă prețul nu contează, vă spune unul care tocmai saliveză.

*pozele de mai sus sunt de pe pagina Mici pe Pâine by Meat Busters, cele de mai jos sunt făcute de mine

Și dacă tot mi-au plăcut, vi-i recomand cu drag muștar, în luna mai, truck-ul Mici pe Pâine by Meat Busters este de găsit la:

10-12 mai: Timisoara Street Food Carnival
17-19 mai: Pitesti Street Food Festival
24-26 mai: Constanta Street Food Festival
31-2 iunie: Craiova Street Food Festival

Acest articol are 2 comentarii

  1. Skyler

    Am intrat aici special sa iti zic sa-i trimiti si la Timișoara. Nu mai e nevoie sa zic.

Lasă un răspuns