Tips & tricks pe blog

Dacă în urmă cu trei luni, povesteam despre cum m-am hotărât să devin blogger, acum a venit momentul să dau din casă câteva tips & tricks despre conținutul pe blog și care, cum e treaba, din punct de vedere bunescian.

În cei 11 ani de când scriu pe blog, am învățat multe lucruri pe care nu ți le spune nimeni, trebuie să te lovești singur de ele pentru a le depăși mai ușor, dar, cel mai important, pentru a le înțelege:

  • contează foarte mult să fii primul care scrie despre un anume subiect, iar cu cât e mai important / mai de interes, ai șanse mari să-ți pice blogul de la traficul generat
  • ia-ți un hosting bun, să n-ai surprize neplăcute, mai ales atunci când ți-e lumea mai dragă
  • e posibil să scrii ore, poate zile întregi, un articol super bun, elaborat, cuprinzător, cu super fotografii și inserturi, dar să nu aibă succesul unui text de 2 paragrafe, scris între Pipera și Unirii, la metrou, care va avea sute, chiar mii de share-uri
  • scrie în stilul tău, să fii recunoscut după scris așa cum ești recunoscut după timbrul vocii
  • pune suflet în ceea ce faci
  • încearcă și alt format, de la text la audio, de la audio la video, încearcă să vezi dacă ți se potrivește și altceva
  • fii sincer (o fi ultimul lucru din această listă, dar e printre cele mai importante sfaturi, dacă nu chiar cel mai seamă)

Am fost cadorisit cu „Kit-ul Bucătarului din Plăcere” și provocat de LIDL să scriu aceste câteva tips & tricks pentru un viitor blogger aflat la început de drum. Iar ei au plusat cu câteva tutoriale despre tot ce ai nevoie pentru a deveni cel mai cel bucătar – despre crearea de conținut pentru un blog sau vlog de food, despre tehnici culinare variate sau tehnici de comunicare în fața camerelor video, oferite de Chef Florin Dumitrescu, Andrei Aradits și Teo Rogobete (Teo’s Kitchen). Mai jos sunt trei dintre tutoriale, iar pe toate le puteți găsi aici.

PS Detalii despre concurs găsiți la finalul articolului.

IMG-5173

CONCURS LIDL Bucătar din plăcere: Treaba e foarte simplă, pune mâna pe ustensilele de gătit, dar și pe cele de înregistrat video, te filmezi cum gătești o rețetă într-un mod surprinzător și poți câștiga de 1000 de euro, vouchere lunare de cumpărături la Lidl și, cel mai important, poți deveni chiar tu bucătar din plăcere, la televizor. Mai ai timp până pe 30 septembrie, detaliile complete sunt aici, iar regulamentul concursului este aici. Spor!

Lasă un răspuns