Redescoperă România / Ziua 3

      Colegii s-au trezit primii în Sibiu și au luat-o la pas prin centrul orașului. A, și eu cu ei 😀 Am aflat de la Răzvan Pop că Sibiul a fost atestat acum aproximativ 800 de ani, a fost populat cu intelectuali și a devenit prima capitală a Transilvaniei. Tot în centru erau Stâlpul infamiei și Cușca nebunilor unde cei prinși într-o stare avansată de ebrietate erau duși aici pentru a râde lumea de ei, pfff, cunosc ceva tipe care și-ar fi petrecut cam fiecare weekend în acest fel.

 

În Sibiu [ne-a zis Răzvan Pop]:

 • a fost prima școala românească la 1380
 • au fost primul spital, prima farmacie, prima bibliotecă, primul teatru, primul ziar din România
 • Conrad Haas a facut prima rachetă
 • prima și singura mumie #dinRomânia e la Sibiu în Muzeul de Etnografie Franz Binder

  * Panoramă din piața Huet/Sibiu *

 

Apoi am dat fuga la Cetatea din Câlnic [panoramă] unde am tras clopotele și am admirat de sus întreaga zonă. Doamne, sunt locuri atât de faine în România de care multă lume nici n-a auzit [me included]. Ghidul ne-a povestit că o mare companie de IT a venit cu sute de angajați din străinătate pentru a vizita special această cetate.

 

 

Într-un final am ajuns la reședința de weekend a întregii găști Redescoperă România, adică la Sâmbata de Sus; pentru a vedea ce am facut cu ceilalți 70 de colegi revino mai încolo pe blog 😀 Mai jos drumul către hotel cu un fundal muzical special 🙂

 

Redescoperă România 2011 este un proiect Petrom, împreună cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul Național al Tăranului Român.

Acest articol are 4 comentarii

 1. andreea

  citez: ”pfff, cunosc ceva tipe care și-ar fi petrecut cam fiecare weekend în acest fel.” ntz ntz ntz rau tare esti..nu le tin nici lor partea dar ce ti-au facut saracutele de esti asa bun cu ele?

 2. Muhaha

  la multi ani, NEbunescule!

Lasă un răspuns