10 reguli/sfaturi de luat în seamă la un eveniment cu muzică electronică

 1. Nu țopăi ca mingea. Nu, nu ești nici pe stadion, nici la ora de sport, nici la kangoo jumps. Sigur vei călca pe cineva, sigur o să dai peste cineva și poate nu toți sunt calmi ca mine și o să dea cineva și peste tine.
 2. Nu țipa. Știu, crezi că ai o voce minunată. Chiar dacă tu cunoști melodia ce tocmai a luat play, nu îmi urla în urechi, vreau să aud muzica din boxe, nu din gura ta care mai și aruncă precipitații. Excepție: Toată lumea cântă, moment în care DJ-ul (de obicei) scade volumul pentru a se auzi vocile mulțimii dezlănțuite.
 3. Ține-ți mâinile acasã. Adică pe lângă tine, nu în ochii, coastele, băuturile celor din jur. Toata lumea dansează, dar fiecare pentru el, nu am venit să mă „gâdile” un necunoscut pe la coaste, ori să-mi mângâie tâmpla cu cotul.
 4. Nu fi un mic piroman. Știu că ești bucuros pentru pachetul de țigarete primit moca la intrare de la domnișoarele drăguțe îmbrăcate provocator, dar ține țigareta pe lângã tine și „palmeaz-o” pentru a-i proteja pe cei de lângã.
 5. Nu te mozoli. Nu mai ești în liceu, nu dansezi pe niciun blues/slow, nu vrea nimeni să vadă o ciorbă de limbi, nici ochi închiși. PS – Pentru băiețașul de aseară de la Sander van Doorn, vezi că prietena ta cea în colanți gri și maiou galben te-a cam fraierit, tu stateai cu ochii închiși ca prostul, iar ea se uita la mine, numa’ zic.
 6. Bea singur. Tenișii mei, pantalonii mei și tricoul meu nu vor sã îți fure din băutură, pe bune.
 7. Îmbracă-te adecvat. E concert de house, deci tocurile, rochițele, papioanele, cravatele, cămașile smart-casual și elegante tre să rămână acasă. Nu e nici soare și nici frig, deci fără ochelari de soare sau eșarfă la gât.
 8. Nu te zgârci. Și la Polivalentă și la Arenele Romane există garderobă, dai 4 lei și dansezi liniștit, nu stai ca defavorizatul mintal cu geaca în mână sau legată la șold.
 9. Nu le strica celorlalți cheful. Dacă nu îți place muzica, nu te simți bine, nu-ți place atmosfera, te deranjează laserul pentru că e verde, ci nu mov, du-te acasă! Nu mai sta tolănit pe un scaun de Polivalentă sau sprijinit aiurea pe la Arene, oamenii au venit să se distreze, iar tu le strici zen-ul.
 10. Nu te îmbăta/droga. (fără alte comentarii)

Acest articol are 4 comentarii

 1. Pingback: Și l-am văzut pe Sander van Doorn | Music Oriented Blog

 2. klubbingman

  Sincer, nu ma intereseaza la ce evenimente ”house” participi, dar Sander van Doorn nu e house. progressive house, trance. Am ras un pic la articolul tau si pot sa spun ca e indraznet. Adica tu nu mergi pentru DJ, nu mergi pentru muzica si ,vezi Doamne, sa nu fi deranjat de mainile celorlatli pasionati de muzica electronica. Sa fim seriosi, fiecare om are stilul sau de dans si cred cu tarie ca asta implica automat si mainile. E drept, nu trebuie sa lovesti sau sa cotesti insa e musai sa fii pe ritm ca doar de aia te duci acolo. Sunt de acord cu punctul 10. Ionut, nu e nimeni in masura sa spuna cum sa te comporti la un eveniment de muzica house. Fecare om are stilul sau si nu poti sa-i impui cum sa se distreze.. la faza cu ”mozolurile” mai e de discutat, e drept, nu te linigi noaptea intreaga, dar daca e sa fie nu stai pana la sfarsitul concertului.

  1. Ionut Bunescu

   Am corectat titlul, din house a devenit muzica electronica. Progressive house e sub gen al house-ului iar Sander van Doorn e un DJ de house, zice o tipa, Wikipedia [ http://en.wikipedia.org/wiki/Sander_van_Doorn ]. Nu merg pt DJ? Am mers special pt Sander, am ajuns la 1 fix, adica exact cand a intrat el. Nu prea agreez trance-ul, dar asta e alta poveste. Mainile celorlalti sa fie unde vor ei, dar nu in perimetrul meu de confort [coaste, tample, dupa cum am zis]. Reciteste titlul, reguli pt mine, sfaturi pt altii, NU e CUM sa te comporti la un eveniment pt ca asa zice prea maretul Bunescu. Prietene, parca veneam pt DJ, pt muzica, pt atmosfera, nu sa imi ling prietena, nu sa agat, ca nu sunt in Princess si nici in Bellagio. Lamurit?

Lasă un răspuns