Jamie Woon live @ Atelierul de Productie / Bucuresti

          Acum câteva luni dădeam din întâmplare pe wall-ul unei prietene de Shoulda, am acultat-o o dată, de două ori și apoi a început să-mi placă. Am descoperit Lady Luck, Night Air ș.a, iar ulterior le-am auzit în cluburi și după ceva timp Shoulda a intrat pe radiouri.

        Tânărul de 28 de ani a ajuns aseară la Atelierul de Producție ca să moară fetili de lacrimi și emoții. Plus lumea de la Gaia. M-a bucurat enorm să văd că oamenii au dat cei 80 de lei pentru muzică, pentru Jamie Woon, cel puțin asta s-a văzut din rândul cinci. Plictiseală mai mare ca la warmup-ul susținut de Coughy (???) și Cuantune (cântăm și noi cu cuvinte? ca nu s-a înțeles nimic) n-am întâlnit. Îngrămădeala maximă, dar n-a mai contat când la 01.49 a început să cânte “nenea Jamie Woon” după cum l-a anunțat solistul de la Cuantune. Am urmărit multe clipuri cu Jamie pe YouTube și e impresionant cum își face sample-urile din sunete ori vocea lui și apoi cântă live la fel de bine ca pe CD (exemplu AICI). Mai jos sunt șapte filmări cu tot atâtea melodii de la concertul senzațional de aseară. Nota 10, Jamie! Zicea că ar cânta în fiecare săptămână aici când a văzut ce receptiv e publicul și că îi știe versurile melodiilor. Eh, măcar o dată pe an să vină 🙂

Acest articol are 12 comentarii

  1. atlas

    intamplator nici Jamie Woon nu e vreo mare vedeta….inca cel putin….iar faptul ca in Romania live inseamna sa apara doar el la chitara si un baiat la laptop e cam trist. oare de ce nu a venit cu full band cum canta la el acasa?

    1. Ionut Bunescu

      Au fost pana intr-o mie de bilete vandute [spun vandute, fara invitatii]. Trebuia un sponsor cu dare de mana ca sa vina cu band si poate intr-o locatie mai mare si cu sunet mai bun, vezi cazul Hurts.

  2. atlas

    850 de bilete mai exact…..si daca tot era asa o cerere de ce nu au vandut mai mult in asa fel incat sa faca acest concert asa cum trebuie. mie mi s a parut ca arata a improvizatie asa mai pentru Romania. iar sunetul din pacate a fost mizerabil. nu numai la JW ci la toate concertele pe care le-am vazut la atelierul de productie. nu inteleg de ce unii se arunca la niste evenimente care din pacate le ies mai mult ratate. eu de exemplu (si cele 10 persoane cu care eram) nu am inteles mai nimic din ce canta JW si aici sigur era de vina doar sunetul. cat despre Cuantune, ei sunt foarte buni iar tipa are o voce geniala. el insa nu are ce cauta pe scena.

    1. Ionut Bunescu

      Sper sa ajung la un concert Cuantune sa ii vad asa cum trebuie [asa mi-a sugerat o prietena]. Legat de JW, in cazul in care mai vine, Fratelli cred ca l-ar putea gazdui asa cum trebuie.

  3. atlas

    sau macar spatiu cu o sonorizare buna. eu l-am vazut acum 6 luni la Londra si nu ai idee cum era de aia concertul de aseara a fost o super dezamagire pt mine. pentru un astfel de concert un bilet de 80 de lei (aproape 20 de euro) este ENORM. pacat…..ar fi putut sa iasa un eveniment foarte reusit daca cineva ar avea idee de cum se fac lucrurile. si da Fratelli era o optiune mult mai buna. si Hooverphonic si IAMX si Hercules & Love Affair si Macy Gray au sunat foarte bine acolo iar locatia este de o mie de ori mai frumoasa si mai pretabila pentru un concert.

  4. Alex Rusen

    Personal am mers fix pentru JW, nu pt cum arata locul si nici pentru ce oameni au fost..Mie mi s-a parut ca s-a auzit bine dar am stat si in fata, nu stiu daca are vreo legatura.Oricum ar fi fost JW e genial, are o voce incredibila! JW rullzzzz :))

    1. Ionut Bunescu

      Alex, lumea din spate s-a plans ca nu prea se auzea ok. Si eu am stat in fata, randul cinci de langa boxele din dreapta, deci nu am de ce sa ma plang, doar ca se putea mai bine, adica sa nu stau inghesuit ca in 41 la ora noua dimineata, iar daca voiam sa ma duc la baie… nu mai aveam nicio sansa de a reveni in fata.

  5. Alex Rusen

    eu sunt mai bagacios din fire si in timpul concertului am fost si la baie si la bar si am ajuns din nou la locul meu din fata :)))) se putea si mai bine intr-adevar. nu degeaba se zice”intotdeauna e loc de mai bine” :))

Lasă un răspuns