10 sfaturi de urmat la cinema

Se-ntâmplă să mergi la un cinematograf pentru un film, tare, slab, lung, mare, oarecare și să fie totul perfect, să ai timp să-ți cumperi de ronțăit, să nu faci pe tine la mijlocul filmului, să nu fie prea frig/cald, să nu râdă  Piticu cineva prea zgomotos? Da, dar cam rar.

Așa că am încropit o listă cu 10 sfaturi numa’ bune de luat în seamă atunci când mergi la cinema:

1. Încearcă să ajungi în timp util la cinematograf. Dacă ai de ridicat biletele, sigur vei ajunge, dar dacă nu, asigură-te că vei avea timp să stai la cozile de la popcorn și intrarea în sală, pentru a nu-i incomoda pe cei care vor să vadă și trailerele dinaintea filmului. Deci nu vii în ultima clipă, cumperi pe fugă floricele, apoi intri fix când începe filmul, iar oamenii îți vor umple frigiderul în timp ce tu golești din popcorn pe picioarele lor.

2. Cumpără suficiente cronțăneli (popcorn, nachos, etc) și băuturi, astfel încât să nu te trezești pe la jumătatea filmul că nu mai ai cola. Și nici partenerul tău nu mai are. Și parcă ar mai vrea și el un Bounty.

3.  Nu ocupa locul altuia, nu, nu te baza pe ideea “las’, că poate nu stă nimeni aici”. E bilet cu loc, nu ești la căminul cultural, deci respectă și vei fi respectat.

4. Ar fi drăguț să nu îți pui haina pe scaunul din față, ci pe spătarul locului tău. Dacă ai bagaje (geantă, pungi cu haine de la shopping în mall), e ideal să le bagi sub scaun.

5. Bun, acum dacă tot te-ai așezat frumos, evită să-i bagi sula genunchii în coaste celui din fața ta. Nu, scaunul nu e așa de gros astfel încât să-ți suporte rotulele mai puțin simțite.

6. Nu te mozoli, nu ești la a doua întâlnire în parc, n-ai nici 16 ani și nici sala de cinema nu e un hotel mai ieftin. Deranjezi! Vizual, auditiv și comportamental! Maturizează-te!

Excepție: Filmul e în cursul săptămânii, la matineu, sala e aproape goală, sunt doar doi bătrânei în rândul 5, iar voi doi pe ultimul rând. Așa e ok, dăți-i bătaie, dar folosiți prezervativul.

7. Nu vorbi tare, e ok doar în șoaptă la ureche. Nu râde zgomotos, really, vreau ca filmul să-mi stârnească hohote, nu tu!

8. Dacă te mănâncă așa tare sub limbă și nu poți să ții cont de sfatul 7, măcar nu povesti filmul dacă l-ai mai văzut sau dacă ai citit despre (carte, review ș.a.). Nu sunt un tip violent, nu încurajez violența, dar dacă nu te poți abține, meriți un bobârnac. ÎN NAS!

9. Nu sta pe chat, nu vorbi la telefon, evită să stai cu 4-5 inchi de lumină albă în ochii celor care te înconjoară pe întuneric, e ditamai lipsa de respect. Scuză-te și ieși din sală dacă trebuie să vorbești neapărat.

10. După film, nu te îmbulzi spre ieșire, că nu ești animal nedomesticit, ai răbdare, aruncă-ți gunoiul în locurile special amenjate, lasă-ți ochelarii 3D la reciclat (dacă e cazul), iar dacă nu te poți abține sau te confrunți, fără să vrei, cu unul dintre punctele de mai sus, vorbește frumos, cere-ți iertare pentru deranj și ai grijă să nu se mai repete.

 

Haidi ciau, vizionare plăcută, pa!

Acest articol are 4 comentarii

  1. Calina

    Eu nu sunt de acord cu punctul 9. Nu in totalitate. Da,mi se pare de bun simt sa iesi sa vorbesti la telefon in afara salii de cinema. Dar asta cu inchiderea telefonului ca orbesti lumea mi se pare aberanta. Nu e ca si cum vin cu ditamai reflectorul si ti-l pun in ochi intr-o sala de cinema de 2 pe 2.

    1. Ionut Bunescu

      Nu am zis nimic de închis telefonul, eu, de exemplu, dacă am de scris un mesaj, stau cu telefonul aproape lipit de piept + luminozitatea la minimum, bineînţeles.

Lasă un răspuns