Shaorma homemade (by Ionuț Shaormescu)

Salut, sunt Ionuț Shaormescu și sunt un mare pofticios, de fel. De felul întâi, al doilea sau desert. Nu mănânc mult, dar o fac des. După cum am mai spus-o, am început să gătesc cât-un pic-pic-pic după ce m-am mutat în București (2008) – nu multe, nu de toate, ci cât să nu mor de foame și să fie gustos. Iar dacă nu e gustos, adaug mujdei (regulă masculină celebră). Și dacă tot e vorba de usturoi, ajung și la vedeta acestui articol, mini sharorma de casă!

Și cum veneam astăzi de la serviciu, de mână cu prietena mea Fomica, m-am gândit că mi fac repede un Dublu Hotdog și am scapat, îmi văd repejor de treburi. Cremwurști aveam, așa că am intrat în Mega să-mi iau o chiflă.  Eh, și cum din Mega Image nu pleci doar cu ce ți-ai propus să cumperi, am luat cam tot ce-mi trebuia pentru shaorma homemade. Și a ieșit cea mai bună șaormă evăr! Mi-a ieșit bine din prima, culmea… poate că de aceea am și mâncat două (ups). Până să o termin pe cea de-a doua, am pus repede mâna pe telefon, că doar era păcat să nu vadă și Instagramu’ o asemenea minunăție. După cum am promis, dau și rețeta mai departe, că nu-s egoist. (PS Mai am două rețete – Orez bunescian și Pizza de casă)

 

1. Se iau niște Torti wraps (lipii)

 

 

2. Se ia o bucată de piept de pui, se feliază subțire, se dă prin ulei și condimente Knorr (Pui la tigaie cu lămâie și ierburi aromate) se introduce în punga de hârtie din plicul Knorr și se trage la tigaie 12 minute la foc mediu (6 minute pe fiecare parte)

 

 

3. Se prăjesc niște cartofi pai

(cucu poză, nu cred că e nevoie, nu?)

4. Se spală niște salată Mexico mix, două roșii cherry și o ceapă verde

 

 

 

5. Se prepară un mujdei cu cât mai puțină apă (cucu poză). Am mai folosit și ketchup dulce Hellmann’s și sos de usturoi Heinz

 

 

 

6. Și acum începe preparatul propriu zis, se încălzește lipia (pe ambele părți) într-o tigaie încinsă

 

 

7. Cu o lingură se întinde puțin sos de usturoi (Heinz) apoi se picură puțin mujdei

 

 

8. Se adaugă cartofii prăjiți

 

 

 

9. Se adaugă și carnea

 

 

 

10. Se trage o dungă de ketchup

 

 

11. Se pun salata și bucățelele de ceapă și roșii tăiate mărunt

 

 

 

12. Și gata, poftă bună!

 

 

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns