Una scurtă despre efectul Placebo

Port ochelari de la opt ani, de când nu mai vedeam prea bine scrisul de la televizor și nici pe cel de la tablă, la școală. Sunt miop de vreo 19 ani, așa că trebuie (am învățat) să am grijă de ochelarii mei. Port mereu cu mine o lavetă din microfibră și un spray pentru ochelari și mi-am făcut un obicei să șterg lentilele în fiecare dimineață, la birou, fix înainte de a mă apuca de treabă.

Acum juma de an, un coleg mi-a cerut puțin spray-ul de ochelari pentru a-și curața ecranul de la iPhone. Mi-a înapoiat recipientul foarte mulțumit de rezultate (e și normal, substanțele din spray degresează și curăță bine). Eh, între timp am primit un lămâi pe care l-am instalat fix pe birou. Am aflat de la colege că trebuie să îl ud rar, dar bine, să îi pulverizez apă și pe frunze, așa că i-am găsit întrebuințare unui recipient gol de spray pentru ocheari. L-am clătit, i-am pus apă curată și în fiecare zi pulverizam pe frunze. Recipientul rămânea tot timpul pe birou, așa că într-o zi, când m-am întors din pauza de masă, am văzut că recipientul nu mai era la locul său, dar la nici măcar un minut, colegul (posesor de iPhone cu ecranul mereu murdar) a venit la mine și, înapoindu-mi tubul cu apă, îmi spune: “Bunescule, vezi că ți-am luat și eu puțin spray-ul de ochelari ca să-mi șterg ecranul de la telefon. Bă, foarte-foarte bine șterge!”

Acest articol are 4 comentarii

  1. Doin

    Fiecare cu nebunia lui, nu ai incercat nici o data sa testezi lentile de contact, gandul la operatie pentru indreptarea vederi nu te-a incantat nici o data?
    Intreb si eu, ma gandesc ca poate, poate.

  2. Larisa

    Eu am avut un coleg care era absolut obsedat de Cola şi susţinea sus şi tare diferenţa faţă de Pepsi. Bineînţeles că i-am făcut-o, am pus Pepsi în sticluţă de Cola şi NU, nu a făcut diferenţa…

Lasă un răspuns