Încarcă rapid tableta sau smartphone-ul la USB-ul de la PC ori laptop

  • Post author:
  • Post category:tech

Mi-am luat un iPad mini acum câteva luni, asta pentru că nu mai suportam fițele pe care mi le făcea Asus Fonepad-ul. Toate bune și frumoase (nu mă refer la Fonepad), până când am vrut să încarc iPad-ul la laptop. Bag cablul lightning în tabletă, usb-ul în laptop și pauză, iTunes-ul vedea iPad-ul conectat, dar tableta nu indica faptul că ar încărca.

Am dat restart laptop-ului, apoi tabletei și tot nimic. Deja mă panicasem, ce o avea tableta, că doar e nouă. O căutare pe Google m-a lămurit repede, USB-urile de la laptop-uri/PC-uri scot 0.5A, iar iPad-ul are nevoie de 1 Amper. Cică încarcă, totuși, chiar dacă nu apare fulgerul la baterie, doar că foarte greu. Ținând cont că iPad-ul mini se încarcă, de la priză, în 4-5 ore, nu cred că își dorește cineva să-l lase conectat 9 ore la PC/laptop.

Soluția e una simplă și vine (culmea) de la Asus: un program mic și descurcăreț care crește puterea de ieșire a USB-ului la 1.1A. Am zis USB-ului, la singular, pentru că programul e deștept, nu scoate 1.1 Amperi tot timpul, prin toate porturile USB, ci detectează device-urile Apple (și nu numai) pe care, mai apoi, le alimentează cu 50% mai rapid decât în mod normal.

(În taskbar, în colț, lângă ceas, apare o iconiță Asus Ai Charger, care are un x roșu, adică programul e inactiv. Când este conectat un device – tabletă sau smartphone – programul devine activ și alimentează cu 1.1A)

Pe scurt, încarcă la fel de repede ca la priză. Astfel că, la birou, am renunțat să mai stau cu încărcătorul și telefonul pe sub birou, pentru a ajunge la priză – acum folosesc doar cablul USB și laptop-ul.

 

Asus Ai Charger, programul minune, poate fi descărcat de aici.

 

With the exclusive ASUS Ai Charger, all of your motherboards, and desktops become universal chargers for your iPod, iPhone and now, the new iPad. Ai Charger turns any PC into a flexible power-up station for popular Apple devices through a simple USB connector, extending their usability and benefit in every lifestyle. Charging goes up to and smoother while you do your work or have fun – whether at home or on the go. The Ai Charger software is available for a variety of chipsets and motherboards from ASUS as well as all desktops, so just click and prepare for even more enjoyment!

Acest articol are 7 comentarii

  1. Revo

    Problema e că deteriorezi bateria dacă îl încarci la 0.5A și îl lași 9h în priză. Asta ar fi mai dureros decât așteptarea 🙂

    1. Servus

      Asta e clar. Daca nu s-a deteriorat deja de la atatea incercari!

  2. razorsbk

    O sa il incerc si eu diseara. Al meu laptop are trecut in specificatii ceva despre Usb Charger + pe portul de USB 3.0

  3. cartus

    In combinatie cu un Acer 5742 nu incarca mai repede un Moto G. Mai mult, x-ul rosu de pe aplicatia din bara ramane x rosu indiferent daca pun sau nu la incarcat telefonul. Poate e ceva specific unui iPhone si nu merge cu Android, desi e ciudat sa dai mai mult curent pe un port USB 2.0 dintr-o aplicatie. Poate sa mearga pe mufele USB 3.0…

  4. razorsbk

    L-am instalat eu acum pe laptop Asus, dar programul se pare ca suporta doar Win7. Pe 8.1 nu a vrut sa mearga nici in compatibility mode. Too bad.
    http://i.imgur.com/1pVsWXZ.png

    O alternativa ar fi Ai charger care face parte din AiSuite3 dar trebuie sa fie compatibil.

Lasă un răspuns