Voi cât plătiți lunar pentru TV, net fix și mobil?

La fel ca la electricitate și gaze naturale, parcă și la internetul fix + TV, românul are tendința să rămână la cine e abonat de mulți ani. La telefonia mobilă parcă e mai flexibilă treaba, portabilitatea lansată în octombrie 2008 deja a devenit o normalitate pentru mulți dintre noi. La energie electrică am schimbat furnizorul de aproape un an, de juma de an și la gaze naturale, așa că m-am întrebat dacă nu cumva e cazul să analizez mai bine și ofertele de TV, net fix și poate chiar și cele pentru abonamentele de telefonie mobilă (da, abonamentele, că am câteva, și culmea, nu toate în aceeași rețea, aproape că le bifez integral pe cele mari).

La mine treaba e simplă, am un abonament de telefonie mobilă pe care îl folosește mama – avea două, am convins-o să renunțe la unul după ce am obținut o ofertă de prelungire cu minute naționale nelimitate, mesaje are doar câteva sute, dar îi ajung, iar internet are vreo 30 de GB/lunar, dar nu folosește. Plătesc vreo 5 euro, dar n-a beneficiat niciodată de telefon subvenționat la prelungire, căci îi cumpăr de fiecare dată un Nokia nou, cu butoane, atunci când cedează cel vechi. Abonamentul pe care îl utilizez eu, la telefonul mobil propriu și personal, e 8 euro și am nelimitat (minute și sms naționale), vreo 30 de GB de net, cam 6 GB în roaming SEE, nici n-am nevoie de mai mult. Doar că ăstă e în altă rețea. Mai e și telefonul de la job, altă rețea, nu plătesc nimic, am și acolo nelimitat (minute și sms) + niște zeci de GB, nu știu, n-am verificat niciodată. Soția are tot un abonament de 8 euro, similar cu primul al meu, și cam asta e treaba cu telefonia mobilă bunesciană.

În ceea ce privește internetul fix + TV digital, pachetul e de la o altă companie, diferită de cele la care am abonament de telefonie mobilă, iar telefon fix n-am avut niciodată pe numele meu. Revenind la net fix (1 Gbps, routerul meu) + TV (130+ canale, vreo 40 HD, cred), aici plătesc lunar vreo 18 euro, cu tot cu pachetul HBO și un Card CI+ extra. Deci total 18+8 (fără telefoanele mobile ale doamnelor Bunescu), plătesc 26 de euro, adică 130 de lei în fiecare lună.

TV + net fix + un abonament de telefonie mobilă = 130 de lei/lunar – E mult, e puțin? Voi cât plătiți?


Și da, știu că în București există net fix de până la 10 Gbps (dacă suportă cablurile din pereți, dacă ai router și device-uri compatibile ȘI, cel mai important DACĂ: dacă ai nevoie – răspunsul, în cazul meu, e nu). Iar mai nou am văzut că există și alți operatori care sar de 1 Gbps și nu doar în București, ci 1,8 Gbps la nivel național.

Și am găsit două oferte interesante, asta după ce Orange a preluat pachetul majoritar din Telekom Romania Communications (partea de fix), care sunt mișto tare la bani, mai ales dacă ești deja client Orange la telefonia mobilă:

  • Fibră 500 și TV Esențial costă doar 42 de lei/lunar și ai 480 Mbps viteză download, 130 de canale TV, dintre care 38 HD, HBO şi HBO Max (12 luni cadou), primul receiver/CI+ inclus, Internet Box Wi-Fi 6 inclus, instalare gratuită, antivirus, reducere de până la 100 euro la device-uri etc. Adică mai puțin de jumătate din cât plătesc eu acum, dar și cu net la juma (nu că aș avea nevoie de giga, după cum ziceam).

  • Fibră 1000 și TV Premiumhai că am găsit și ceva similar cu ce am acum, dar cu mai multe beneficii incluse… și la 52 de lei, nu 88 de lei/lunar, cât plătesc acum. Seamănă cu pachetul de mai sus, are în plus 940 Mbps viteză download, 149 de canale TV, dintre care 52 HD și o reducere de până la 200 euro la device-uri.

  • Iar dacă nu ești abonat deja la telefonia mobilă de la Orange, ai pachetul “cu de toate” Fibră 2000, TV Premium și Fun 8, cu 1800 Mbps viteză download, 156 de canale TV, dintre care 83 HD, HBO şi HBO Max (12 luni cadou), primul receiver/CI+ inclus, Internet Box Wi-Fi 6 inclus, instalare gratuită, antivirus, 20 de GB de net pentru mobil, nelimitat minute și mesaje naționale. Costă 89 de lei/lunile 1-6, apoi 99 de lei/lunile 7-24. ȘI TOT E MAI PUȚIN DE 130 DE LEI, CÂT DAU EU. 🙂



Ah, căutând link-urile pentru toate ofertele (oferta aici, pachetele Orange love aici), am mai găsit și următoarele beneficii:

  • HBO și HBO Max 12 luni cadou
    (la toate pachetele fix-mobil Orange love)
  • Smart TV Samsung 108 cm de la 129€ (cu bonusul de loialitate, dacă ești deja client Orange)
  • Patru canale TV Orange Sport 1, 2, 3 și 4 și acces la competiții sportive în exclusivitate, la Orange Sport: NBA, 6 Nations (Rugby), EHF Champions League & European Cup (handbal), WRC – World Rally Championship (campionatul mondial de raliuri)
  • Viteza de 1.8 Gbps este disponibilă la nivel național, astfel utilizatorii din întreaga țară pot avea acces la această viteză folosind un router Wi-Fi 6
  • Orange are cea mai rapidă rețea fixă și mobilă din România, conform OOKLA, Systemics-PAB, ANCOM, LCC International – detalii aici

Deci probabil bine am făcut când m-am apucat de analizat, acum sper să o faceți și voi. Cu plăcere! 😀

Lasă un răspuns