Cam astea sunt noutățile Apple prezentate la WWDC 2017

Ca în fiecare an, Apple a susținut Worldwide Developers Conference, unde sunt anunțate noutățile software și hardware pentru perioada următoare. Desigur, fără informații despre noile iPhone, că mai e până în septembrie. Și au fost prezentate următoarele: Noile iPad Pro de 10,5" și 12,9", sistemul de operare iOS 11, iMac și iMac Pro, MacBook Pro și MacBook, macOS High Sierra, watchOS 4, asistentul personal HomePod, plus noutăți în AppStore.

Noul iPad vine cu un upgrade la spațiul de stocare, disponibil pe ambele variante (10,5 sau 12,9 inch) de 512 GB, pe lângă clasicele 64, ori 256GB. Apple se laudă cu specificații mai bune decât au majoritatea laptop-urilor uzuale, iar noul ecran retina are rata de refresh de 120Hz și luminozitate de 600 nits. Grosimea este de doar 6,1 mm (10,5 inch) și 6,9 mm (12,9 inch), noile iPad putând atinge viteze de până la 866 Mbps Wi-Fi. Desigur, ambele variante dispun de Apple Pencil. Mai multe detalii, aici.

5hSqfDr[1]

iOS 11 aduce câteva modificări notabile, cum ar fi aplicația Files, unde vei putea avea organizate toate fișierele tale, din iCloud, Dropbox, Box și altele, plăți person to person prin Apple Pay, din păcate doar în US, Live Photos care pot fi convertite în video de tip loop, bounce (un fel de Boomerang) sau fotografie cu expunere lungă.

 

 

Do Not Disturb poate fi activat și când conduci, astfel nu vei primi notificări, apeluri sau mesaje, iar cei care te vor contacta vor fi înștiințați că ești la volan. QuickType keyboard îți mută tastatura mai în dreapta ecranului, de exemplu, pentru a putea scrie mult mai ușor cu o singură mână. Noul iOS va fi disponibil pe iPhone (de la 5s în sus), pe iPad (de la mini 2 în sus) și pe iPod 6th generation și iPod Touch. Mai multe detalii, aici.

ge2E3OE[1]


HomePod a venit ca răspuns la boxele Amazon Echo și Google Home, și este și el tot un asistent personal. HomePod va fi disponibil din decembrie, desigur că o are pe Siri integrată și costul va fi de 349$ în US. Recomandările pe care le-ar putea face ar fi utile și pentru majoritatea publicului țintă din România, dacă Siri ar învăța limba română, într-un final – avem totuși un precedent, aplicația Apple Clips înțelege româna. Mai multe detalii, aici.

Despre iMac și premiera VR găsiți detalii aici, despre iMac Pro, care va fi disponibil din decembrie, aici, Mac aici, macOS High Sierra, aici, despre noutățile watchOS, aici, iar despre noul AppStore, aici.

Lasă un răspuns