Nesimțirea magazinelor second-hand din București

Am mai scris despre faptul că îmi mai cumpăr și haine de la magazine second-hand, chiar nu e nicio rușine. Pentru cei care consideră că e sub demnitatea lor să aibă haine care au mai fost purtate, pls Alt+F4. Dar, deși sunt unele magazine cu haine și prețuri ok, nu pot să le compar cu târgul de haine SH de la Curtea de Argeș, unde îmi luam tricouri și la 5 lei, chiar brand-uri “din mall”, în stare foarte bună, aproape noi. Și așa ajung la nesimițirea multor magazine second-hand din București, care, deși iau hainele la kg, cu sacii, au tupeul de a pune prețuri enorme, de 30-40 de lei pentru un tricou mai bun, care e și ceva brand. Să nu mai zic de cămăși care ajung chiar și la 50-70 de lei.

Eh, pentru asftel de prețuri nesimțite există reducerile din magazinele online sau o tură prin Miniprix (magazinele fizice). Nu vei avea haine din cele mai noi colecții, dar nu cred că intersează pe mai nimeni că are un tricou foarte mișto din colecția 2012/13 la un preț de 2-3 ori mai mic (Miniprix), la fel cum nu poți refuza să-ți cumperi tricouri la 16, 20, 30 de lei, NOI, de pe HM online  (au reduceri de până la 50% la o serie de produse, în aceste zile) sau pe Mango Online unde au tot reduceri de până la 50% (și-așa nu există în RO magazin fizic Mango Men). Și să nu uităm de prietenul meu cel mai bun, Asos, care are mai tot timpul produse faine în outlet.

PS: Nu sunt link-uri afiliate, nici nu știu dacă magazinele de mai sus au așa ceva, deci stați fără griji, nu profit de pe urma click-urilor/cumpărăturilor, doar v-am spus și vouă de oferte #CaUnBăiatBunȘiDeTreabă.

 

Foto – Shutterstock.com

Acest articol are 21 comentarii

  1. Corina Cimbala

    Recomand și Kurtmann.ro.

    Au haine foarte, foarte faine, de la o grămadă de branduri bune.
    Au și reduceri serioase la interval de 5-6 săptămâni, iar partea de client service e extrem de bine pusă la punct.

    În ultimul timp, am renunțat la turele lunare, din ziua de salariu, la magazinele SH pe ruta Iancului – Baba Novac (sunt vreo 7-8 pe traseul asta) și pândesc promoțiile Kurtmann.

    Nu lucrez la ei, n-am nicio altă legătură în afară de cumpărăturile pe care le fac pe site-ul lor, merg fix pe principiul ”merită să știi”.

    Cheers,
    Corina

    1. Sorin

      You. I like you.

  2. Patrik

    Ai Mango Man in Mega Mall 😀

  3. Roxana B

    Eu ma gandisem, la un moment dat, sa deschid un magazin SH in Bucuresti, dar ma rupea chiria, chiar daca investitia nu era tocmai mare (potrivit planului de afaceri pe care il facusem), plus spatiul, care trebuia sa fie super-mare pt a putea aduce haine cu tirul, nu cumparate la kg. Ma rog, am renuntat la idee.

    Magazinul meu preferat SH este Humana, de fapt, e cam singurul pe la care ajung. Intai a fost o chestie de a-i ajuta pe copiii din Africa (asa auzisem, ca o parte din bani merg in Africa), iar apoi, cand am vazut ce haine bune au, ce branduri, ce calitate, am mers de drag (sigur, si de nevoie).

    Apropo de preturi, la fel de nesimtiti au devenit si cei din Pitesti. Ideea e ca f multa lume isi cumpara haine la mana a 2-a tot mai des, de la studenti pana la doctori, avocati etc. Şi de aceea isi permit sa bage un produs la 30-35 de lei. Eu am dat si 70 de lei pe o bluza Zara, in stare f buna ce-i drept, dar avand in vedere ca aceeasi bluza era 200 de lei in magazinul cu acelasi nume, am decis ca merita. Omul vrea si eticheta, si calitate, si pret bun. Si atunci, alegi SH :).

  4. Razvan

    Nici eu n-am nici un pic de greata sa-mi cumpar chestii de la second daca vad ceva misto. Au cam disparut magazinele cu marfa ok.
    Daca ai drum prin Pitesti, in Auchan-ul de la Vama gasesti un magazin Humana cu chestii foarte misto. Cam scumpe dar misto.

  5. Alina

    Este Mango Men…cauta bine

  6. Petru

    Eu am descoperit recent un magazin SH online cu haine si incaltaminte care sunt f ok si f prompti in livrare. Se numesc Eunicat.ro. Eu mi-am comandat un tricou si o pereche de adidasi nike nou nouti cu eticheta pe ei. Mai astept alte pareri. Eu prefer cumparaturile online pt ca nu prea am rabdare sa umblu prin magazine.

  7. Marina

    Am comandat si eu de pe Eunicat.ro. Sunt practic noi hainele, SH doar cu numele si gasesti o groaza de branduri de genul Salomon, Salewa, Ralph Lawren, etc.

  8. Cami

    Pe Eunicat sunt nesimtit de scumpe.Acu pe bune, 170 ron o pereche de cizme?pai tot atat sunt si noi.e drept , sunt „de firma„ si merge perfect pe snobismul romanului

  9. Simona

    Cele mai bune magazine SH din Bucuresti sunt Monda.In prima zi cand primesc marfa sunt destul de scumpe- 89 lei kg- apoi preturile scad treptat pana ajung la 10 lei( uneori chiar 5 lei). Online mi-am luat de la remix.ro, e drept sunt FOARTE scumpe, dar, la fel ca la monda, poti prinde reduceri de pana la 60%- zilnic scad preturile cu 5% pana ajung la 60%.

  10. Florin

    Daca vrei second hand si vrei preturi mici sunt foarte multe magazine in Bucuresti cu preturi reale, nu trebuie sa te duci la Miniprix

  11. Catalina

    Eu recomand magazinul online https://eunicat.ro, au haine seocnd hand original si de foarte buna calitate.

  12. Razvan

    Problema bloggerului e cu prețul văd. Prietene când ți.oi face mag Sh și vezi că 20% din toată marfa nu se vinde,vei înțelege de ce un tricou de firma încerci să.l scoți la 30lei. Pierderile se echilibrează prin anumite creșteți asimetrice. Și faptul că marfa e cumpărată la kg…habar nu ai cat de este de scump un kg de marfa premium care sa conțină și tricoul tau de firma. Vorbești sa nu adormi!

    1. Ionut Bunescu

      Salut, te rog să ne oferi mai multe informații, cât de scump este un sac, dacă dorești să mă lămurești. 🙂

      1. Razvan

        In tara sunt peste 200 depozite Sh. Preturile și calitățile diferă mult in funcție de calitate și sortiment. Nu intru in detalii dar trebuie sa rețineți că un kg de marfa premium ( crema) variază între 25 și 50 Ron / kg. Având în vedere că într-un kg de produs vara intra aprox 5 produse și iarna cam 2.3 produse puteți face un calcul simplu. Gecile sunt 1la kg, pantaloni trening cam 2 la kg…etc. Marfa buna costa mult și indiferent cat de buna este nu vinzi niciodată în totalitate. 20% pierdere( nevandabilă) indiferent de calitate deoarece masurile nu se potrivesc,culorile sunt aleatorii. Sunt f multe variabile care pot face un produs sa ramana nevândut. Așa că respectați prețul pe care amaratul ăla îl are în magazin prin produs de firma, impecabil deoarece este justificat. Omul nu încearcă să vă înțepe,doar sa acopere din pierderi și să plătească chirie și un mic profit.

  13. Cornelia popescu

    Doresc sa fac o reclamatie asupra unui magazin Monda si anume cel din Bd Iuliu Maniu nr 55 Veteranilor .In ziua de 27 august 2018 in magazinul Monda se aducea marfa noua.Zi aglomerata de la ora 6 ,oameni stateau la coada pt a fi primii in magazin atunci cand se deschide.La ora 7 dimineata usile se deschideau si oamenii navaleau buluc in magazin ,fiecare dorind sa prinda o haina buna.Din nefericire si cele doua fete ale mele au trecut pe acolo ,bineinteles pe la ora 13-14 .Inainte de a intra in Monda ,intrase in celalalt magazin tot cu preturi reduse si cea mica care din pacate e minora cumparase doua bluze si nu luase bon de casa,si astfel intra in Monda cu cele doua bluze.Dintr o data in Monda incepu haosul ,lume multa agitatie multa si o femeie care venise din acel magazin cu preturi reduse ca si fata ,isi lasa sacosa cu haine la tejghea
    Cand sa plece ,doamna vru sa si ia sacosa cu cumparaturile respective si stupoare,vanzatoarele strigara:Hoat o !Femeia incepu sa tipe ca sunt haine cumparate!…Si incepu dezastrul …un barbat care se dadea drept politist dar fara insigna si uniforma incepu sa perchezitioneze la intamplare si astfel gasi multe persoane cu haine dar care nu erau din magazin si le confiscau fara drept de replica.Asa ajunse si fata mea minora fiind sa fie bruscata ,jignita si amenintata si confiscandu i hainele cumparate din celalalt magazin .Nu costase mult doar 33 de lei,dar au abuzat o verbal au inghesuit o ,nemailasand o sa plece si astfel s a speriat rau.Cea mare a facut atac de panica si tensiune mare ,astfel am ajuns seara tarziu la spital.Ma deranjeaza nesimtirea lor ,e un minor daca se credea ca a furat suni pe mama pe tata si noi raspundem pt faptele lor.A fost lasata cand a spus ca suna pe mami sa vina cu un avocat.Atat de speriate au fost ca nu doreau sa merg sa cer explicatii in magazin.De fapt au fost amenintate de cel care se dadea politist care nu era decat un interlop murdar.Am ajuns a doua zi si am stat de vb cu un angajat care parea ok ,am aratat poza fetelor le a recunoscut si l am intrebat simplu :Ieri au furat ceva din magazin?,iar el a spus ca nu…Si atunci…pt ce atat circ care s a soldat cu amenintari ,injurii la adresa fetelor si bineinteles cu subrezirea starii de sanatate??I am urmat sfatul angajatei si am facut sesizare si lucrurile nu vor ramane asa.Atentie cand intrati acolo ,oameni buni!

  14. Grama Doina

    Inteleg haine second hand pe care le mai poti eventual spala , dar ce sa te faci cu incaltamintea de la magazinele Monda care a fost adusa asa cum a fost data de cei ce au purtat o, transpirata si infectata cu tot felul de bacterii . Nu stiu daca frecventati Monfa dar acolo unde este incaltamintea pute ingrozitor. Nu stiu cum cei de la protectia consumatorului permit sa se vanda asa ceva intr o capitala europeana.I as invita sa vina in magazinele Monda si sa vada ce fel se vinde incaltamintea la 119 lei/kg.
    E o adevarata bataie de joc ! cunosc pe cineva care s a ales si cu o ciuperca la picior de care nu mai poate scapa.
    Economisind banutii , deoarece de la Monda nu pleci daca n ai lasat peste 100 lei ,poti sa ti iei o incaltaminte buna din orice magazin. Daca mai sunt si reduceri e si mai bine!
    Fratilor treziti va , nu incurajati hotia !

  15. Ionut Urziceanu

    Salut, eu cumpar de vreo 2 ani de pe remixshop.com e un magazin cu haine si incaltaminte second-hand, au si produse noi, e din Bulgaria dar care activeaza pe mai multe piete, inclusiv Romania. Au produse pentru femei, barbati si copii. Am facut peste 30 de comenzi in 2 ani, am mai luat si tepe: gen un hanorac cu o gaurica mica pe maneca, nu se vede decat de aproape, plus la blugi la multi scrie 90 cm in talie si de fapt au 84 cm. Oricum nu am luat tepe de milioane, nu am returnat niciodata nimic. Daca e ceva care e mic sau nu-mi place il vand pe olx. Produsele au preturi cam umflate, dar fac mereu reduceri in general la 12 noaptea. Eu am devenit dependent de acest magazin. In fiecare zi intru sa vad noutatile, baga marfa in fiecare zi la ora 10 dimineata si 8 seara. O zi buna!

Lasă un răspuns