Din dragoste pentru linii perfecte

Vine momentul acela din viaţă când trebuie să fii perfect. Nu, nu urmează să mă însor, e vorba de perfecţiunea pe care ne-o dorim sau către care tindem zi de zi. Un look perfect va fi construit întotdeauna fix pe corpul bărbatesc, căci despre asta este vorba, despre liniile ideale pe care le pot lua hainele făcute la comandă.

Acum câteva săptămâni am păşit pentru prima oară în cochetul atelier SARTO made to measure. Aveam nevoie de o cămaşă pentru un eveniment special, iar cum eu reşuesc rar să-mi găsesc una care să stea perfect pe mine, am ales să merg pe mâna unor specialişti. Voiam să rezolv problema mânecilor care, de obicei, sunt prea lungi și  pe cea a gulerului care e prea strâmt şi tot aşa. Despre întregul proces, cu pașii necesari de la măsurători până la cămaşa personalizată, voi scrie într-un articol separat. Acum o să vă împărtăşesc puţin din ce înseamnă SARTO şi ce pot face ei mai bine.

 

  

 

Mulţi sunt interesaţi direct de costuri, piaţa de made to measure situându-se oricum în jurul cam aceloraşi sume. Preţul include consilierea personală, pentru că la băieţii de la SARTO nu sunt agenţi de vânzări, ei neîncercând să vândă, de exemplu, cel mai scump costum ori cea mai costisitoare batistă. Cei de la SARTO îşi întâmpină oaspeţii doar pe bază de programare individuală, pentru că vor să ofere fiecărui posibil client o experienţă perfectă. În urma unei mici discuţii, consilierea va scoate la iveală profilul clientului, ce face în viaţa de zi cu zi, ce vrea să transmită, de unde se îmbracă de obicei, dacă a mai lucrat cu vreun consilier vestimentar sau nu. Ulterior va fi conturat conceptul, adica va fi gândit procesul de croire a cămăşii/sacoului/costumului, astfel încât totul să fie corelat şi cu celelalte haine din garderobă. Preţul pentru o cămaşă porneşte de la 600 de lei, iar cel pentru un costum de la 2000 de lei.

 

  

 

Personalizarea înseamnă alegerea ţesăturii (din peste 500 de tipuri, lână 100%), capătuşelii, dosului de guler, interiorului şi modelului sacoului. În cazul unei cămăşi, se alege dintre tipurile de guler, manşete, culoare a nasturilor – chiar şi iniţialele clientului pot fi cusute pe manşetă, astfel încât procesul de personalizare să fie unul desăvârşit.

Am fost curios să aflu şi ce clienţi celebri au trecut pragul atelierului SARTO şi am aflat că printre clienţi se numără avocaţi, sportivi, bancheri sau antreprenori cunoscuţi, însă nu mi-au fost comunicate şi nume concrete, motivul fiind lesne de înţeles. Pe lângă costume, cămăşi, cravate, papioane, batiste de buzunar, butori sau eşarfe, clienţii au ales SARTO şi pentru atmosfera caldă cu care sunt întâmpinaţi, pentru că se simt bine într-un spaţiu confortabil, unde îşi pot bea cafeaua şi asculta muzică relaxantă.

Băieţii de la SARTO, aşa cum îmi place să le spun celor doi Alecşi care au făcut un business dintr-o pasiune, pot fi găsiţi la cochetul lor atelier aflat lângă Ambasada Chinei, pe strada Nicolae Caramfil, nr. 22. Daţi-le un semn dacă vreţi să le faceţi o vizită, dacă sunteţi în căutarea unui personal shopper, aveţi nevoie de un audit de garderobă ori vreți o cămașă, un costum sau un accesoriu care să vi se potrivească la fix.

 

   

 

Da, ştiu că, mai sus, am scris de nenumărate ori "perfect", dar acesta este ţelul celor de la SARTO, o ţinută perfectă care să completeze frumuseţea specifică fiecărui om. Deoarece, pentru băieţii de la SARTO, există mai întâi oameni şi de abia mai apoi clienţi.

 

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns