Cum rezolvi problemele cu încărcarea, cu casca/difuzorul ori cu microfonul de la iPhone

În cazul în care și tu ai probleme cu iPhone-ul tău, nu te impacienta, există posibilitatea să nu fie o problemă hardware, deci poate nu tre să ajungi la service.

Probleme cu încărcarea – eram la birou, cablul lightning conectat la laptop, bateria de la telefon descărcată, iau mufa și o înfig în locașul special, se aude sunetul specific și începe să încarce. Mișc puțin cablul, cu cotul, și se aude din nou sunetul de conectare al cablului. Mă rog, cred că eu am fost de vină, așa că revin la treabă. Peste vreo 2 ore (timp suficient cât să am 100% la baterie), scot cablul din laptop, mă uit la ecranul telefonului și văd doar 37%. Ca să n-o mai lungesc, telefonul nu încărcase decât puțin, la început, apoi pa. După câteva investigații și căutări pe net, împăturesc un șervețel fix cât să intre în mufa lightning și după suficiente băgari și scoateri, am reușit să adun atât de multe scame, câ orice buric ar fi fost invidios! Asta e, bărbat fiind, țin telefonul în buzunarul de la pantaloni, deci are balta pește, pardon, scame.

Probleme cu microfonul – mă sună un prieten, posesor de iPhone 5, acum vreo doi ani. Bă, Bunescule, te sun de pe căști, nu mai merge microfonul telefonului. Îl întreb de clasicul oprit, repornit, degeaba, microfonul tot nu se auzea. Îi recomand și un restore general, dar soluția a fost alta, omul a revenit cu un telefon și mi-a zis râzând că a avut niște scame în orificiile alea ale telefonului, a băgat un ac și le-a desfundat.

Probleme cu casca/difuzorul – se citește rezolvarea de mai sus și se desfundă orificiile cu o pensulă cu perii tari, de preferat, nu cu un ac, că poate faceți mai rău.

Featured photo – Shutterstock

Acest articol are 2 comentarii

  1. cart00n

    Recomand pentru toate cele 3 cazuri o periuta de dinti. (fara pasta de dinti, normal)

  2. cristi

    Am patit si eu faza cu cablu de incarcator pe samsung, aceeasi rezolvare 🙂

Lasă un răspuns