Parfumuri citrice

Probabil nu este cea mai bună/ideală denumire, însă eu așa le zic: parfumuri citrice. Adică cele care au în compoziție și care emană într-una dintre cele trei note (de bază, de mijloc/inimă, de vârf) o mireasmă acrișoară, de fructe citrice. Sunt parfumurile care mie-mi dau o stare de bine sau pe care le folosesc atunci când nu mă simt prea ok.

Parfumurile citrice sunt recomandate vara, nefiind “grele”, deci se potrivesc perfect pentru zilele călduroase. În funcție de parfum, unele se potrivesc și iarna, iar câteva chiar și seara. Cel mai ieftin și pe care îl folosesc zi de zi este Calvin Klein – One. Ador Issey Miyake – L’eau d’Issey, YSL – Homme Sport e pentru o zi mai rafinată, Paco Rabanne – Black XS e mai pentru ieșit seara, în oraș, în timp ce clasicul XS (din 1993) se potrivește perfect cu o zi geroasă de iarnă. Ce m-a uimit este un parfum testat recent, David Beckham – Beyond, care are un preț bun (cel de 40 de ml e vreo 70 de lei) și care, pe lângă citrice (grepfrut) miroase și a vanilie, are și note lemnoase + mireasmă de Mojito!

Acestea fiind spuse, dragi bărbați (și femei, de ce nu), voi ce parfumuri citrice (masculine) folosiți sau vă plac/v-au plăcut?

Acest articol are 3 comentarii

Lasă un răspuns