Cum să îți îngrijești barba și părul corporal

Am avut un ten dificil încă din adolescență, problemele accentuându-se imediat după ce am început să mă bărbieresc. N-am să uit niciodată momentul când mi-am cumpărat un aparat de ras cu trei lame și îi zâmbeam superior lui Bunescu senior care se rădea cu un aparat clasic, cu o singură lamă. Dar totul se întoarce, astfel că primul meu ras de mustață urma să lase și urme, aveam 15 ani și 3 tăieturi pe buza de sus.

De la 15 la 19 ani, adică fix perioada liceului, m-am ras cu una, două, trei, x lame. Apoi, în facultate, am investit într-un aparat de ras electric. În fiecare an îi schimbam capul de ras, până când, prin 2009, am renunțat la el și mi-am luat un aparat de îngrijire corporală, un 7 in 1, care avea și cap de ras, și de tuns, și de nas și urechi. Capul de ras n-a fost folosit niciodată, în schimb, cel de tuns era folosit standard, fără nicio mărime, pentru tunsul bărbii la 0,5 mm.

Tuns barba la două săptămâni, asta însemna că azi aveam barba mare, look rebel, imediat după ce o tundeam, întineream 3-4 ani, dar eram și mai puțin simpatic. Astfel că de prin 2012 îmi tund barba cu capul de 3 mm al aparatului, odată la 7-10 zile. Da, ăsta-i secretul pentru care arăt atât de bine la 29 de ani 😛

Back to the future și am ajuns în octombrie 2015, vechiul aparat are mai bine de 6 ani și pare că își cam dă obștescul sfârșit, cred că asta vrea să-mi spună atunci când ciupește sau când nu mai stă încărcat nici cinci minute. Doar că, fix în pix, am pus mâna recent pe un aparat franțuzesc. Mă rog, am fost puțin reticent la început, că brand-ul nu-mi era prea cunoscut, deci nici așteptări prea mari n-aveam, deși prețul e unul care te face să ai pretenții.

E vorba de X10 Face/Hair & Body de la BaByliss Paris (sunt curios câți dintre voi au mai auzit până acum de BaByliss), care are 10 accesorii și un preț de listă de 280 de lei. Pare fragil la deschiderea cutiei, dar am realizat că îl comparam cu vechiul meu aparat, iar diferența dintre ele e ca dintre noul iPhone 6s și vechiul meu 3GS, aici mă refer strict la grosimea lamelor. Deși par niște lame subțiri, care nu vor tăia cine știe ce, imediat ce am pus noul apart pe față am avut un deja-vu, mi-am adus aminte de aparatul prea mișto de la frizeria unde merg eu, unde, de obicei, cer și un tuns de barbă și, de fiecare dată, aparatul de la salon merge lin prin barba mea, nu mă ciupești, taie din puține mișcări și nu îmi sparge timpanele cu numărul de decibeli emiși.

Pe scurt (cam 3 mm de scurt), aparatul ăsta multifuncțional de ras/tuns barba și părul corporal m-a impresionat, tunde repede, silențios și mai e și waterproof, astfel că, la duș, îți poți îndepărta părul corporal (ras/tuns) fără nicio grijă. Acum, bărbați suntem, nu tre să ne sfiim, că doar nu dăm doar barba jos 🙂

Bateria are o autonomie de 40 de minute, dezavantajul fiind că tre să lași aparatul vreo 16 ore la încărcat. Funcționează cu, dar și fără fir, are garanție 3 ani de la producător, lame din oțel inoxidabil cu funcție de auto-ascuțire. Deși e waterproof, recomandat e să fie utilizat neconectat la priză, că am mai văzut eu filmulețe pe net cu viteji care nu gândesc prea mult ori nu citesc nimic din manualul de utilizare.

 

BaByliss X-10 Face/Hair & Body – Specificații tehnice complete

 

  • Garantie – 3 ani
  • Cod produs – E837E
  • Impermeabil, poate fi utilizat si la dus
  • Usor de curatat
  • Tehnologie – Geometrie inovatoare a lamelor pentru prinderea intregului par, Auto-lubrifiere Lame
  • Lame – Lame mobile CMS
  • Material lame – Otel inoxidabil
  • Precizie – 7mm, pentru detalii perfecte in ingrijirea barbii Indicator Indicator de incarcare
  • Capete – 1 cap pentru ingrijirea corpului, 1 cap pentru nas/urechi, 1 cap pentru dubla pregatire + ghid pieptene
  • Utilizare – Cu fir sau fara fir
  • Suport – Suport de incarcare/depozitare
  • Ghid piepteni – 2 nivele: (2-14mm si 3-15 mm) pentru fata si barba
  • Autonomie – 40 minute
  • Ghid de precizie – Un nivel, 6 pozitii: (0.5-3mm) pentru barba scurta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol are 3 comentarii

  1. rfm

    Merg pe „barba” ta, l-am comandat si eu de la evoMag la 175 lei de Black Friday. Sper sa isi faca treaba! Am impresia ca era doar o singura bucata! 🙂

Lasă un răspuns