Românul consideră că i se cuvine tot, cât timp nu el e cel de la care se fură

<UPDATE: Pentru ca mulți nu vor să înțeleagă sau doar se fac, am găsit o explicație mai scurtă, mai bună, mai pe înțelesul tuturor:

E fix ca la all inclusive în Grecia/Bulgaria: poți să mănânci cât vrei, DAR doar cât ai nevoie, nu iei și acasă, deși mâncarea e nelimitată.

Și da, comunicarea ofertelor nelimitate ar trebui (poate) să aibă un disclaimer zis rapid, ca la medicamente, în care este explicată limita de fair usage cu tot cu numărul de minute. UPDATE>

Mi se pare amuzant cum s-a găsit românul să se plângă pentru că operatorii le-au restricționat serviciile de telefonie mobilă (în special la prepaid), în timp ce ei fac trafic abuziv pentru a strânge net și discount pentru achiziționarea unui telefon de la Vodafone.

Chiar și nelimitat, operatorul poate să-ți suspende serviciile cât timp efectuezi mai mult de 10.000 de minute naționale (către alte rețetele), iar minutele recepționate nu sunt cel puțin la jumătatea celor efectuate. Tariful de interconectare națională e aproape 1 eurocent pe minut, deci la 5.000 de minute naționale, operatorul tău plătește 50 de euro. Când tu ai cartelă de 5 euro sau abonament de 15, cel mult 30 de euro.

Românul consideră că i se cuvine tot, cât timp nu el e cel de la care se fură. Ah, și tot românul este acela care se plânge că este furat, când el nu citește sau habar nu are de termenii și condițiile unui serviciul pe care îl folosește.

Mai multe detalii aici și aici.

Acest articol are 7 comentarii

  1. Ddrakko

    Nu cred ca pierd bani cei de la telefonie mobila ,de ce ? Doar aduceti-va aminte de tarifele de acum 5 ani ,sa nu mai zic de cele din anii 1998-2000 cand tarifele din Romania pt telefonie mobila depașeau cu mult pe cele din alte tari. Așa ca sa nu îi plangem ,au mereu numai de caștigat din urma noastra .

    1. Ionut Bunescu

      Tariful de interconectare s-a micșorat, la fel și tarifele pentru servicii. Ține cont de asta.

      1. Ddrakko

        Daca intram în detalii de cost /servicii oferite de companiile de telefonie sigur vei vedea ca au NUMAI PROFIT ,fara pierderi importante. Numai daca ești angajat/ partener ai beneficii,în rest ești doar un bun platnic al serviciilor oferite de aceste firme. Salutari-bineânteles fara sa îi plang pe cei de la vodafone,orange…

  2. Sergiu

    Si un bonus pentru ca am citit comentariile de pe cele doua site-uri cu detalii: am aflat ca pe „mobilissimo.ro” comenteaza doar dubiosii. Dincolo e si lume normala. Numele si/sau calitatea articolelor?

  3. cKy

    Știu clienți restricționati în Digi la 7000 de minute, replica lor ” dar nu este nelimitat? ” în timp ce reprezentantul încerca să îi explice ca nu vorbea cu familia în alta rețea, ci suna abuziv pe numărul ăla de Vodafone.

Lasă un răspuns