Românul consideră că i se cuvine tot, cât timp nu el e cel de la care se fură

<UPDATE: Pentru ca mulți nu vor să înțeleagă sau doar se fac, am găsit o explicație mai scurtă, mai bună, mai pe înțelesul tuturor:

E fix ca la all inclusive în Grecia/Bulgaria: poți să mănânci cât vrei, DAR doar cât ai nevoie, nu iei și acasă, deși mâncarea e nelimitată.

Și da, comunicarea ofertelor nelimitate ar trebui (poate) să aibă un disclaimer zis rapid, ca la medicamente, în care este explicată limita de fair usage cu tot cu numărul de minute. UPDATE>

Mi se pare amuzant cum s-a găsit românul să se plângă pentru că operatorii le-au restricționat serviciile de telefonie mobilă (în special la prepaid), în timp ce ei fac trafic abuziv pentru a strânge net și discount pentru achiziționarea unui telefon de la Vodafone.

Chiar și nelimitat, operatorul poate să-ți suspende serviciile cât timp efectuezi mai mult de 10.000 de minute naționale (către alte rețetele), iar minutele recepționate nu sunt cel puțin la jumătatea celor efectuate. Tariful de interconectare națională e aproape 1 eurocent pe minut, deci la 5.000 de minute naționale, operatorul tău plătește 50 de euro. Când tu ai cartelă de 5 euro sau abonament de 15, cel mult 30 de euro.

Românul consideră că i se cuvine tot, cât timp nu el e cel de la care se fură. Ah, și tot românul este acela care se plânge că este furat, când el nu citește sau habar nu are de termenii și condițiile unui serviciul pe care îl folosește.

Mai multe detalii aici și aici.