În martie 2021, Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) va lansa o aplicație de tip Covid Travel Pass

Pe scurt, este vorba de o aplicație cu rol de permis de călătorie digital, care va afișa date despre testele și vaccinurile anti-COVID ale călătorilor. Are scopul de a evita procedura plasării în carantină și se vrea a fi o soluție globală și standardizată pentru a valida și autentifica toate reglementările țărilor cu privire la regulile de călătorie în context pandemic. Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), care cuprinde  290 de membri, printre care și TAROM și Blue Air, speră ca această aplicație mobilă să fie soluția pentru redeschiderea granițelor și pentru zboruri în siguranță, fără a mai fi nevoie de carantină.


Aplicația de tip Covid Travel Pass va fi disponibilă pentru iOS și Android, la finalul lunii martie 2021 și va avea următoarele funcționalități:

  • Va exista un registru global al reglementărilor pentru sănătate, astfel încât pasagerii vor putea verifica de ce au nevoie pentru a putea călători spre destinațiile dorite.
  • Călătorii vor putea verifica registrul pentru testări și vaccinări, pentru a se programa înainte de plecare.
  • Laboratoarele și centrele de testare/vaccinare vor putea posta certificatele sau adeverințele pasagerilor direct în aplicație.
  • Ulterior, oamenii își vor administra identitatea digitală pentru călătorii contactless prin crearea versiunilor digitale ale pașapoartelor și stocarea documentelor necesare zborurilor. 


Mai multe informații, pe Biziday, CNN, BBC.

Lasă un răspuns