Despre Samsung Galaxy S7 și S7 Edge + concurs

Ieri, 3 martie 2016, Samsung România a prezentat noile sale device-uri: Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge. Foarte multă lume la evenimentul de la Fratelli (București) și la fel de mulți curioși, printre ei numărându-mă și eu. Voiam să văd care e treaba cu Gear VR, cât de rapid este auto-focus-ul noilor camere și cum se văd fotografiile făcute în luminozitate scăzută.

Ce mi-a plăcut:

  • calitatea materialelor folosite, telefoanele se simt foarte bine în mână, finisaje perfecte, nu mai alunecă așa tare din palmă, ba chiar pot spune că Edge-ul are aderență neașteptat de bună.
  • auto-focus-ul care este, într-adevăr, foarte rapid (mai rapid decât la iPhone 6s).
  • ochelarii Gear VR, mai ales că i-am testat așeszat pe o banchetă precum cea de la cinema 4DX, plus că erau și niște suflante care să accentueze senzația dintr-un roller coaster (proiectat în ochelari). M-am bucurat că mi-am putut păstra ochelarii de vedere, peste ei așezându-se perfect Gear VR. Aș fi putut renunța la ochelarii mei, dar am o miopie forte (-7) și, chiar dacă puteam regla focusul de la Gear VR, tot nu vedeam perfect clar, însă cineva cu dioptrii puțin mai mici nu va avea probleme.
  • că telefoanele sunt waterproof.

Ce nu mi-a plăcut:

  • pentru că nu am încredere în testele din prezentări, am vrut să compar personal camera lui SGS7 Edge cu cea de la iPhone 6s, nepărat în semiîntuneric. După tot marketing-ul laudativ al noii camere, așteptam să-mi fie rușine de iPhone-ul meu, să-l bag în buzunar și să-mi doresc și eu un SGS7 Edge. Dar se pare că nici anul acesta nu sunt convins să revin la Samsung. Ah, da, iPhone-ul 6s “vedea” puțin mai bine în întuneric decât SGS7 Edge, dar mai puțin bine decât SGS6 Edge+ al unui amic. N-am înțeles cum un model mai vechi face poze mai bune decât unul nou, dar poate că cele două Samsung-uri aveau setări diferite, pe când la iPhone nu ai setări la cameră (aplicația standard), în afară de luminozitate și HDR.
  • camera video Gear 360 nu este disponibiliă, încă, în România.

Precomenzi, aici, și poți primi și ochelarii Gear VR gratis.

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7

 

Ochelarii Gear VR

Camera Gear 360

Comunicat, în format Word, aici

CONCURS

Iar la final, pentru cei care au un Samsung Galaxy S / alt telefon compatibil cu încărcarea wireless, am un concurs simpatic: fă-ți un selfie în oglindă (cu telefonul compatibil cu premiul, desigur), dă un like paginii mele de Facebook, aici, apoi postează selfie-ul pe pagina mea, menționează în descriere ce tip de telefon utilizezi și cel mai simpatic selfie primește una bucată Samsung Fast Charge Wireless Charging Pad, Black Sapphire. Concursul se încheie vineri, 11 martie 2016. Dacă ești din București, îți voi preda premiul personal, dacă ești din alt oraș, plătesc eu curierul. Spor la pozat!

UPDATE – Pentru că timp de aproape 5 zile nu s-a înscris nimeni la concurs, am considerat că nu prea sunt utilizatori de telefoane compatibile prin comunitatea mea, așa că m-am hotărât să dau premiul prin concurs fulger, primului care postează un selfie (făcut cu telefon compatibil, desigur). A mai dat și Ariel un share, așa că am ajuns să am șase înscrieri cât am fost eu la duș, dar dacă am zis că i-l dau primului, mă țin de cuvânt, prin urmare concursul s-a încheiat, Charging Pad-ul ajunge la Cosmin Zodilă.

PS: Revin curând cu un alt concurs la care premiu va fi o pereche de ochelari de realitate virtuală, nu, nu cei de la Samsung (Gear VR), dar tot unii mișto.

Acest articol are 4 comentarii

  1. Adrian

    Chiar daca camera foto ar fi mai buna , sistemul de operare lasă de dorit.nu ma încânta 4g ram ,8g ram răcire prin lichid etc. concurenta se descurca mai bine cu 1 g ram

  2. raluca

    uuhuuuu super concurs!!!!! Am o intrebare…daca in poza apare si un motan e ok? Multumesc

    1. Ionut Bunescu

      Desigur, telefonul e important să se vadă, poate chiar să menționezi tipul telefonului.

Lasă un răspuns