Lucrurile mici care contează: o lanternă la încheietura mâinii

Nu știu cum trece timpul, că uite acuși se împlinesc doi ani de când m-am alăturat echipei Garmin Romania. Iar dacă inițial, în primul an și aproape jumătate, am purtat ceasul Venu 2 Plus (singurul smartwatch Garmin, la momentul respectiv, alături de D2™ Air X10, acum a apărut și noul Venu 3, cu ajutorul căruia poți efectua apeluri telefonice și care are compatibilitate cu asistenții telefoanelor Siri, Google Assistant sau Bixby), de vreo trei luni am făcut upgrade la noul epix Pro (47 mm vs 43 mm), și chiar dacă nu sunt eu mare sportiv, mai ales de când sunt tătic, pe lângă multele activități sportive integrate, sunt o multitudine de funcții de sănătate pe care le ador – am ajuns să mă uit mai întâi la ceas, imediat după ce mă trezesc, iar la telefon arunc o privire mult mai târziu. De ce? Păi pentru că în primul rând verific Body Battery (cât de mult s-a încărcat corpul după somn, pe o scară de la 1 la 100), Sleep Score, să văd cât de bine am dormit (tot 1-100), cât de des m-am trezit, etc – aici e o glumă între utilizatorii de Garmin, că dacă bei alcool seara, dimineață… mai, mai că nu te înjură ceasul, dar se vede în Morning Report, Sleep Score și Body Battery.


Mă rog, sunt multe funcții mișto, integrarea cu cântarul smart Index S2 (care măsoară nu doar kg, ci și indicele de masă corporală, procentele de masă osoasă / grăsime / mușchi / apă din corp), VO2 Max, unde am ieșit și eu din pragul portocaliu (aproape de roșu), după ce am slăbit 4 kg de când am devenit tătic – am sărit de la VO2 Max 42, la 47-48, fiind pe verde acum).

Așa, revenind la titlul, noua serie epix Pro, alături de fenix Pro (toate cele 3 dimensiuni, la ambele serii, 42/47/51 mm) beneficiază acum de lanternă încorporată. Dacă inițial gândești „ce-mi trebuie mie lanternă, domne, nu am la telefon?” te vei trezi pe munte, în cort, sau, ca mine, la festival, unde ghidam prietenii după o lumină roșie intermitentă, că lumini albe, de la telefoane, erau cu zecile. Sau cea mai cool treabă e prin casă, mai ales când ai un bebeluș care doarme… și noaptea e cam beznă în toată casa – dublu click pe un buton și ai o lumină roșie la încheietura mâinii, care nu deranjează și care te ajută să îți faci treaba prin casă. Lumina poate fi roșie sau albă, setată în diferit moduri, inclusiv SOS ori cadență în alergare / mers + altele.


                                      


Nu aș fi crezut că o lumină integrată în carcasa unui ceas poate fi atât, dar atât de utilă. Și nu sunt subiectiv absoult deloc, I freakin’ love it!

Garmin epix Pro e disponibil în magazinul oficial Garmin Romania, aici garmin.com/ro-RO/


Acest articol are 2 comentarii

  1. Preda Adelin

    Cat de rezistent e la socuri / lovituri

Lasă un răspuns