Marketingul bateriilor din comerț

Acum fix doi ani ne-am cumpărat un Xbox 360, mai mult pentru Kinect, să facem mișcare prin casă, eu să mai exersez scheme la Mortal Kombat, Diana să mă bată la scor la Dance Central ori să jucăm niște Twistter pe echipe. Mă rog, nu cred că ne-am jucat de mai mult de 15 ori, în total. Însă, Xbox fiind, controller-ele nu au acumulatori reîncărcabili, ci funcționează cu două baterii AA. În cutie, controller-ul vine însoțit de două baterii Duracell, deci baterii bune, doar știm cu toții reclamele cu iepurașul care nu mai termină din iepurit. Dar atunci când trebuie să le înlocuiești, parcă ți se rupe sufletul să dai între 10 și 24 de lei pe patru baterii Duracell extra mega xxl alkaline. Dar nici unele proaste nu poți să cumperi, că tot n-ai rezolvat nimic. Deci, ce faci în situația asta? Vă spun eu:

Dacă ești din București, norocul tău, poți cumpăra 10 baterii excelente cu numai 8 lei. Nu am mâncat nicio cifră, chiar costă 8 lei un set de 10 baterii alkaline, dar doar la IKEA: Nu o zic eu că sunt bune, ci studiile unora mai deștepți ca mine, care au testat vreo câteva zeci de baterii, de unde puține au ieșit mai bune decât cele de la IKEA, desigur, cele pe litiu (Energizer și Varta) și două alkaline (cele de la retailer-ul american Costco – Kirkland Signature și Varta High Energy Alkaline), toate mult mai scumpe decât cele de la IKEA. Aceleași teste recomandă și bateriile i-tech de la Carrefour, dar și ale multor altor lanțuri de magazine care nu se găsesc și la noi.

Prin urmare, dacă vreți baterii bune și ieftine: IKEA Alkalisk sau i-Tech de la Carrefour. A nu se înțelege că bateriile Duracell sunt proaste, sunt doar scumpe și nu neapărat mai bune decât concurența. Pentru baterii mult mai bune, dar și mult mai scumpe, după cum ziceam și mai sus, Energizer și Varta.

 

 

– > Informații mult mai detaliate puteți găsi aici, ba chiar cu teste și grafice pentru fiecare tip de baterie.

Acest articol are 2 comentarii

  1. aLLin

    O mare teapa de test. Unde sunt 777 din lista? Alea sunt cele mai bune 😉

  2. razorsbk

    Și la lidl setul de 10 baterii alcaline e 9 ron. Dar cea mai buna afacere sunt acumulatorii reîncărcabili. 2 bucăți de Panasonic Eneloop (Sanyo) sunt cam 25 ron și te țin 10 ani far sa scadă sub 75% de la uzura. Dar asta dacă chiar ai la ce sa ii folosești zi de zi. Exemplu: periuța electrica, trimmer bărbierit, camera foto etc.

Lasă un răspuns