You are currently viewing Ghiozdanul pe umăr, acest jetpack al suburbanului român

Ghiozdanul pe umăr, acest jetpack al suburbanului român

O văd cum stă cu ghiozdanul în spate, sper că va realiza că e de rahat să faci asta în metroul plin de la ora 8 AM. Deja ajungem la Unirii, ea preferă să se țină cu o mână de o bară, iar cu cealaltă să dea like-uri pe smartphone. N-am mai rezistat și i-am atras atenția, spunându-i că nu e frumos să stea cu ghizodanul în spate, ea îl dă imediat jos de pe umăr, dar începe să se certe cu mine. Eu încerc să îi explic că e lipsă de respect față de toți ceilalți călători care o înconjoară, ea zice că e strict problema ei.

~ 28 de ani, angajată la o mare corporație de finance – Iar noi încă mai avem pretenții de la cei de lângă noi, să protesteze pentru dezinfectanți diluați care ne omoară prin spitale.

Momentan am ochelarii întregi, dar tot voi continua să îi trag de mânecă pe cei care nu dau prioritate la coborârea din mijloacele de transport în comun și pe cei care-și cară ghiozdanul în spate de parcă e jetpack și nu mai merge metroul/autobuzul/tramvaiul dacă și-l dau jos.

Foto via www.shutterstock.com

Acest articol are 2 comentarii

  1. Iulia

    Lipsa de respect fata de ceilalti calatori pentru ca isi tine rucsacul acolo unde ar trebui tinut? Vi se pare ca doamnele care isi tin geanta pe umar nu ocupa spatiu, dar pe alta directie, pe lateral? Eu nu ma iau de oamenii „impliniti” ca ocupa spatiu in metrou cat mine cu tot cu rucsac in spate sau cate 2 scaune deodata cu un singur fund, asa ca am pretentia sa nu mi se atraga atentia nici mie. Punct.

    1. Ionut Bunescu

      Iulia, tu ești serioasă? Arăți cu degetul către oamenii care nu pot face nimic în acest sens, către cei supraponderali? Mă mir că nu te iei și de femeile înărcinate, că „ocupă spațiu în față, nu în spate sau lateral”.

      Este incredibil de simplu, ține ghiozdanul în mână, noi, cei normali/educați, îți vom mulțumi.

      PS Nu există scuză acceptată pentru a fi nesimțit.
      PS2 Rucsacul/ghiozdanul se ține pe umeri atunci când nu deranjezi pe nimeni cu el, deci pe stradă, nu în mijloace de transport în comun.

Lasă un răspuns