Valentin Luca, desemnat cel mai bun barman din lume

L-am urmărit pe Valentin Luca la Românii au talent, ulterior, prin intermediul amicului comun Olix, ne-am cunoscut la o petrecere. Ne-am împrietenit pe Facebook, am rămas amici, ne-am mai intersectat pe la diferite evenimente, eu de o parte a paharelor, el de cealaltă. Ba chiar m-a invitat cândva la Flair Angel, un bar unde Luca este prezent des, unde nu face doar show-uri de bartending, ci și predă cursuri – Professional Performance Flair Training.

Cred că nu e lună în calendar, în care să nu-l văd pe Valentin câștigând câte un alt trofeu și mereu îmi spun că trebuie să-l felicit și să-i fur 2-3 vorbe, pentru a scrie un articol pe blog. Am tot amânat, la Flair Angel încă nu am ajuns, dar acum este un moment cu totul special, pentru că Valentin Luca tocmai a câștigat locul întâi la „Roadhouse World Flair” , adică echivalentul campionatului mondial pentru cei care fac flair bartending de performanță. Concursul are loc la fiecare sfârșit de an, în Londra, iar Valentin deja este la a doua câștigare a acestuia, după ce prima dată i-a umit pe toți, în 2012.

În total, au fost 5 barmani români în rândul celor 30 de finalişti: Valentin Luca, Silvia Daniela Istrate, Flavius Lupu, Cristian Balta şi Marian Antoniu.

 

    Clasamentul din 2016 este următorul:

  1. Luca Valentin – Romania – 152.40

  2. Marek Posluszny – Polonia – 142.00

  3. Alexander Shtifanov – Rusia – 132.80

  4. Denis Trifanovs – Letonia – 95.40

  5. Jumbles St. Pierre – UK – 89.00

  6. Miika Mehtio – Finlanda – 76.20

 

Nu știu dacă mă înțelegeți și dacă mă credeți, dar omul ăsta, Luca Valentin, este, pe lângă un adevărat profesionist, un super om, calm (logic, nu?) și fără pic de vedetisme sau fițe. Felicitări, Valentin, sper să ne vebem curând!

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns