Prima zi de luni, cu banda unică de pe Șoseaua București – Ploiești

UPDATE, ora 14:00

Primăria Capitalei renunță la benzile unice din nordul Capitalei după ce luni s-au format coloane de mașini la intrarea în București, de pe DN1. Benzile unice vor fi reintroduse însă după încheierea cursurilor școlare, precizează Primăria Capitalei.

”Urmare a testului realizat în această dimineață au fost identificate punctele nevralgice ale benzii unice pentru circulația transportului public, iar proiectul va fi implementat imediat după încheierea cursurilor școlare. Până atunci se va circula fără restricții, ca și până acum, pe tronsonul Băneasa – Piața Charles de Gaulle”, se precizează într-un comunicat.

Mai multe detalii pe EuropaFm.ro


Din 19 mai 2017, a început montarea de stâlpi stradali pentru delimitarea unei benzi exclusive pentru transportul în comun, pe mai multe artere din București. Dar, conform așteptărilor, cea mai mare problemă s-a dovedit a fi pe Șoseaua București – Ploiești, mai exact la intrarea în București, dinspre DN1, unde s-au format cozi uriașe, încă de la Săftica și Balotești.

auUfPxS[1]

Nebunia a început la primele ore ale dimineții: la 10AM, intrarea în capitală era aproape blocată, iar timpii de așteptare în trafic s-au triplat – Hotnews citând unele persoane care au făcut 1h10min de la Balotești la Fântâna Miorița și aproape 2h de la Saftica la Fântâna Miorița.

yEAtcHF[1]

Duminică, 21 mai, stâlpii arătau cam în fotografia de mai jos, iar programul de delimitare a benzilor unice se prezintă cam așa:

  • Soseaua Bucuresti-Ploiesti, in sensul spre centru
  • Soseaua Kiseleff, pana la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri)
  • Bulevardul Constantin Prezan (pe ambele sensuri)
  • Calea Dorobanti – intre Piata Dorobanti si bulevardul Dacia (pe ambele sensuri)
  • Calea Dorobanti (sensul spre centru), intre bulevardul Dacia si Piata Lahovari
  • Strada George Enescu intre Piata Lahovari si Bulevardul Magheru
  • Bulevardul Magheru (sens spre periferie), intre C.A. Rosetti si Piata Romana
  • Bulevardul Magheru (sens spre centru), intre Piata Romana si strada George Enescu.

UV3N4Wx[1]

In Capitala sunt, in prezent, benzi de circulatie pentru transportul public pe arterele: bulevardul Mihail Kogalniceanu – bulevardul Regina Elisabeta; Splaiul Independentei, portiunile dintre soseaua Cotroceni si bulevardul Eroilor si din dreptul Centrului Istoric; bulevardul Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia; Calea Dorobanti, intre bulevardul Dacia si soseaua Stefan cel Mare; bulevardul Dacia, intre Calea Dorobanti si strada Icoanei; Calea Grivitei, intre Piata Mures si strada Caraiman, pe sensul Gara de Nord; bulevardul Maresal Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle.

Surse: 1, 2, 3, 4

Acest articol are 2 comentarii

Lasă un răspuns