[CONCURS] – Câștigă un voucher de 200 de lei la Hard Rock Cafe (World Burger Tour)

UPDATE – Mi-a fost greu să aleg, mă gândeam să bag toate cele 40 de comentarii pe random.org, dar am zis să respect condițiile inițiale. Prin urmare, voi fi subiectiv, desigur, că nu aveați de unde să știți că nu-mi place untul de arahide sau că nu mănânc foarte picant, dar aici era și provocarea, să mă nimeriți cu o rețetă pe gustul meu. Așa că… felicitări, Diana M, te rog să-ți verifici mail-ul mâine dimineață.

Rețeta câștigătoare, citez:

Pentru un burger dupa pofta inimii, ochiului si evident, a stomacului, mai adaugam asa:
– Provolone, o portie generoasa;
– bacon, caci fara bacon viata e pustiu (ori pancetta, sora mai fitoasa din Italia, ca sa ramanem pe aceeasi tema);
– dulceata de ardei iute;
– un mix de salata Iceberg taiata marunt-marunt, amestecata cu morcov ras si marinat in otet balsamic + zahar brun + sos de soia;
– cateva ciuperci Porcini sotate in tigaie cu unt si ceva mirodenii si apoi trecute nitel prin blender pana la limita unui pateu mai bucatelos.
Jur ca nici nu-ti pare rau ca te ingrasi.


Simpaticii de la Hard Rock Cafe au aflat că #buneștii adoră să vină la ei în restaurant (sincer, cred că este locul nostru preferat din București), așa că ne-au invitat să testăm burgerii din World Burger Tour 2017. Despre kumfu, povestim imediat, însă nu înainte de a vă spune că ne-am gândit și la voi, astfel un norocos va putea testa și el burgerii faimoși, dacă va fi câștigătorul concursului pe care vi l-am pregătit.

World Burger Tour este o selecție a burgerilor rockstar, aleși dintre peste 160 de burgeri locali, din întreaga lume. Așa că specialiștii Hard Rock Cafe au testat și au ales câștigătorii:

  • Tango Salsa Burger (Buenos Aires, Argentina) – carne de vită Angus, felii de cârnat Chorizo, salsa tradiţională Criolla, sos de usturoi Aioli, brânză Monterey Jack şi rucola proaspătă. Acoperit totul cu un ou prăjit şi cu o chiflă rumenită.
  • Tennessee BBQ Burger (Memphis, SUA) – carne de vită Angus trecută prin mix de condimente, asezonată cu felii de murături, salată de varză după o reţetă originară din Memphis, fâşii fragede de carne de porc, sos barbeque uşor picant, ceapă crocantă şi brânză Cheddar.
  • Riviera Burger (Nisa, Franţa) – carne de vită Angus, ardei Chipotle, pastă de masline verzi, rosii marinate, brânză de capră, frunze proaspete de rucola şi cartofi crocanţi.
  • When In Rome Burger (Roma, Italia) – carne de vită Angus, Pancetta, sos Aioli, rucola proaspătă, brânză Ricotta şi roşii uscate.

Experienţa World Burger Tour este întregită de un preparat cu savoare locală:

  • Dracula Legendary – două chiftele din carne de vită Angus cu condimente, ceapă caramelizată, rondele de castravete murat şi roşii proaspete, felii de caşcaval afumat, bacon şi chipsuri de sfeclă crocantă. Un sos barbecue “sângeriu” din sfeclă roşie asezonează perfect acest burger cu iz de poveste.

A fost greu de ales, sincer, mai ales că tre să recunosc… burgerul clasic de la Hard Rock Cafe nu este unul wow, cel puțin pentru mine. Dar am fost plăcut impresionat de fiecare dată când noi burgeri au fost introduși în meniu, din păcate, doar pentru o perioadă limitată. La fel este și acum, meniul World Burger Tour este disponibil doar până pe 25 iunie 2017.

Nu știu dacă v-am mai zis sau dacă v-ați prins deja din pozele de pe Facebook și Instagram, dar desertul nostru preferat este Hot Fudge Brownie. Uneori venim doar pentru el, însă acum a trebuit să avem răbdare, să facem slalom printre burgeri și cocktail-uri, pentru ca, la final, să vină cireașa de pe desert (la propriu).

83uSiYt[1]

Și dacă burger-ul clasic nu este un most wanted, aveam să fiu uimit că pot declara că am găsit nu unul, ci doi „cei mai buni burgeri din București„!

Tango Salsa Burger este burgerul pe care, parcă, l-am creat eu cu mâna mea: sos Aioli (usturoi), ou prăjit + Chorizo. Un altfel de burger, cu o multitudine de arome bine legate, este excelent pentru mine, pretențiosul pretențioșilor.

kawixsg[1]

Iar Tennessee BBQ Burger este mai apropiat de rețeta unui burger clasic, dar dacă ar fi să îl caracterizez într-un singur cuvânt, sigur acela ar fi PERFECT. Ingrediente excelent echilibrate, carne făcută mediu, așa cum trebuie – fix burgerul pe care îl voi regreta după ce va dispărea din meniu.

gChh3ci[1]

Acum, dacă ai fost cuminte și ai citit tot (n-ai dat scroll până la sfârșitul articolului, doar pentru concurs, da?), poți câștiga un voucher de 200 de lei, ca să testezi și tu noii burgeri de la Hard Rock Cafe, din cadrul World Burger Tour. Și pentru că vreau să premiez cel mai creativ comentariu, ca de obicei, nu voi apela la random.org, ci voi alege cea mai inedită rețetă de burger.

Prin urmare, te rog să-mi spui 3, 4, chiar 5 ingrediente pe care ar trebui să le conțină burgerul perfect, după gusturile tale. Desigur, nu socotim chifla, nici carnea de vită Angus.

Marți seara, pe 6 iunie, aleg rețeta care mi-a plăcut cel mai mult și o premiez. Inspirație maximă!

60Me0Uq[1]

ZlS60cC[1]

Detalii: www.worldburgertour.com sau http://www.hardrock.com/bucharest

Acest articol are 40 comentarii

  1. Paul

    Pai, ar trebui sa aiba branza Gouda, ciuperci, un sos bbq cu putin whisky, bacon, dovlecei la grill si rosii frate ca.mi plac rosiile’n burger si in shaorma!

  2. Andreeea

    Ceapa caramelizata, ananas, rosii uscate si branza feta.

  3. razorsbk

    2xGouda, ceapa caramelizata, bacon, salata, rosii, sos bbq Jack si inele de calamar.

    1. Sel

      Vinete la gratar, rosii uscate si ceapa caramelizata, plus un sos cu miere si mustar l’ancienne.

  4. Simona

    Hmmm… interesant. Branza. Neaparat branza. Daca se poate chiar niste blue cheese. Si ou prajit, ceapa caramelizata, niste legume, chiar niste legume gratinate + sosuri super aromate (chiar indiene)
    Mmmmm, salivez in sinea mea cu gandul la bomba asta de combinatie

  5. Flavia

    Hmm…pai sa vedem.
    Crisp Bacon, BBQ Sauce, Pickles, jalapenos, rosii, ciuperci sote…gata, deja-mi ploua in gura :))

    Si… Onion Rings on the side!!!

  6. Vlad Govoreanu

    Jalapeno e un must, ceapa caramelizata sa atenueze gustul intepator al Jalapeno-ului, Gouda, care complementeaza ceapa si foarte putin sos Sirracha, cat sa surprinda si cele mai aspre papile gustative.

  7. Adina Dedeu

    Chifla si vita by default + dulceata de ceapa,umplutura de branza cu mucegai in burger-ul de vita, coleslaw (varza, mere si morcov)si some extra meat CRISPY BACON .

  8. AlexC

    Black Angus, branza..multa branza, ceapa caramelizata, pasta de masline, cartofi prajiti dar rondele, rosii uscate si sos de usturoi.

  9. Florea adrian

    Brânza gouda,dulceața de ceapa, ciuperci pe grătar, sos alioli ,fulgi de chili. Yammyyyy

  10. Cozmin

    bete de morcov caramelizat in miere si boia iute, bacon uscat si unsa apoi cu sos worchestire, caracatita pe gratar, branza briee si eventual pepene galben. Astea ca add-on-uri la vita angus, nu replacement, evident.

  11. Chiriches

    Cheddar, dulceata de ardei iute, ceapa caramelizata,castraveti murati

  12. sinzi

    roșii uscate, brie, crab paddy, castraveți murați

  13. Alina

    Doar pentru ca mi-ai facut asa o pofta!!!! Uite reteta mea clasica: homemade sos bbq, ceapa pane-crispy, castraveciori cornison murati facuti de mama,bacon usor fript afumat, mustar homemade , blue cheese si niste foi de salata. Daca vrei ceva mai picant se inlocuieste sosul bbq cu dulceata de ardei iute, hmmmm.

  14. Andrei

    Salutare, e simplu 🙂 Bacon plajit crocant, puțin castravete murat pentru nevoia de puțin acru, puțin ceddar pentru aspectul apetisant, o simplă felie de roșie pentru suculentă și un sos special ușor picant, gen samurai 🙂 (salivez pe telefon doar cu gândul) 🙂 – sper ca și tu! :))

  15. Maria

    Guacamole, rosii si castraveti proaspeti, ciuperci sotate si baaaacon!!!

  16. Livia Ioana Rizea

    Hrean, ardei copt, maioneza cu salsa de trufe, guacamole, somon afumat!

  17. Ceriza

    Bacon caramelizat, ceapa prajita, cheddar cheese si ardei jalapeños.
    Si creveti 🙂
    Un fel de surf and turf in 🙂

  18. Florentin Daniel Rotaru

    Reteta e simpla..dar superb gustul: Cateva boabe de strugure roze taiate feliute subtiri(julien), adaugi cateva picaturi de sos facute din 10 frunze de salvie,4 catei de usturoi,1-2 lingurite de amidon,
    unt(cam 50 de gr.),piper negru boabe si sare, o felie serioasa de branza mucegaita(de la fratele francez :D) si pentru gust..niste cartofi la cuptor cu rozmarin! Sa avem pofta buna!

  19. Aurelia

    Dulceata de ardei iute, prosciuto,parmezan si rosii uscate

  20. Sorca

    Castraveti murati !!
    Vinete la grill !!
    Rosie !!
    Bacon uscat afumat !!
    Extra sos aioli !!

  21. Diana M.

    Pentru un burger dupa pofta inimii, ochiului si evident, a stomacului, mai adaugam asa:
    – Provolone, o portie generoasa;
    – bacon, caci fara bacon viata e pustiu (ori pancetta, sora mai fitoasa din Italia, ca sa ramanem pe aceeasi tema);
    – dulceata de ardei iute;
    – un mix de salata Iceberg taiata marunt-marunt, amestecata cu morcov ras si marinat in otet balsamic + zahar brun + sos de soia;
    – cateva ciuperci Porcini sotate in tigaie cu unt si ceva mirodenii si apoi trecute nitel prin blender pana la limita unui pateu mai bucatelos.
    Jur ca nici nu-ti pare rau ca te ingrasi.

  22. Andreea S.

    O combinatie inedita pentru burgeri ar trebui sa includa musai sos de usturoi, rosii deshidratate/uscate murate, ceapa caramelizata, o frunza de salata verde, parmezan si optional cred ca ar merge si un chorizo pt ca are o aroma deosebita. Yummy 🙂

  23. Ana

    As indrazni sa-mi mixez gusturile locale cu cele americane:
    -rosii romanesti
    -cascaval afumat de Sibiu maturat
    -oregano proaspat
    -menta proaspata
    – sos usor picant dupa gust
    -cartofi noi copti crocant cu usturoi si putina telemea

  24. BARBOSUL

    Ciuperci chinezești marinate în oțet, miere (în maioneză) și cheddar de calitate. Asta e o rețetă la care am luat 2×10 la Burgerfest 2016, la amatori. Dacă vrei rețeta completă trebuie să mai pui ceva pe lângă voucher-ul de la Hard Rock.

    1. Ionut Bunescu

      :)) articolul nu e în categoria Promo, deci nu e cu buget, e doar cu de păpat, deci plusez cu o bere, hai chiar două-trei, de la mine! 😀

      PS Nu sună rău ce zici tu cu ingredientele.

  25. Andreea S.

    Unt,ceapa alba, wiskey, Cheddar, rosii, salata, bacon, ceapa rosie, castraveti murati in otet, mustar Dijon, maioneza,tabasco si ketchup.

  26. Adi L.

    Rosii, salata verde,
    branza felie, ketchup, mustar, patrunjel verde, cumin, boia, pudra de curry, pasta de harissa, coriandru verde, sare, piper si o bere langa 🙂

  27. ilincaru bogdan

    Nu trebuie sa contina nimic iesit din comun, atata timp cat sunt folosite ingredientele de baza cat mai proaspete si mai de calitate. Asadar, rosii, salata , cascaval, sos barbecue.

  28. Razvan

    Pe langa traditionalul burger de vita, eu mai rontai din cand in cand unul facut din: ceapa caramelizata, jalapenos, castraveti murati, sos bbq cu whiskey, burger din de creveti & midi & usturoi, cascaval, salata. 🙂

  29. Giovana Costea

    Putina branza cu mucegai, ceapa caramelizata, sos ardei iute dulce-acrisor, castraveti murati.

  30. FlorinV

    Brânză capra, rosii uscate, leurda, dulceata afine si un ingredient secret

  31. Georgiana

    Branza cheddar, o frunza de salata verde, castraveti murati, bacon si ou ochi.
    La care se adauga sos de maioneza si barbeque.

  32. Alina Comănescu

    Cartofi prăjiți, brânză maturata (din aia bună în coaja de brad) si castraveții murați de tata

  33. Balan George-Daniel

    Unt de arahide + ceapa caramelizata + crispy bacon + branza cheddar + rosii uscate sau nu + Vita Angus + Chifla = Greatness.

  34. Ioana

    Unt de arahide & dulceata de afine/visine dulce-acrisoara (fiecare imbratiseaza cate o 1/2 chifla) ⚡️ Crispy bacon ⚡️Cheddar (in exces) ⚡️ Castravete murat.
    Love at first taste

  35. Tudorache Razvan

    Buna! Desi am participat pana acum la toate concursurile posibile si niciodata nu am castigat, pasiunea mea pentru mancare sper sa imi aduca noroc de aceasta data. Deci:
    1. AVOCADO – pe langa faptul ca in ultimul timp a devenit super popular, consider ca poate fi integrat cu usurinta si intr-un burger. De ce? Are o textura cremoasa, ofera o culoare vibranta, este incredibil de delicios, si sa nu mai mentionam ca are grasimi sanatoase, care ne sunt benefice (aviz pentru cei care adopta un stil de viata mai sanatos, sau cel putin incearca).
    2. SFECLA ROSIE – cred ca asemenea avocadoului, da o nota de culoare si viata unui hamburger. De asemenea, are un gust usor dulceag si ar merge combinatia sfecla rosie-carne. Am mentionat ca are si mult fier si alte vitamine?!
    3. Hreanul – are un gust puternic si unic si poate inlocui sosul picant. Poate fi foarte portivit pentru „amatorii de senzatii tari”.
    4. Rucola – cu un gust intens si usor picant, rucola poate inlocui banala frunza de salata verde si ar fi foarte potrivita pentru un burger cu specific italian. De asemenea, este o super sursa de vitamina K, este usor de cultivat si este un afrodiziac puternic. (V-am captat atentia cu asta :))).
    Va multumesc si nu uitati ca aceste ingrediente sunt alese in conformitate cu gusturile mele culinare.

  36. Marin Emilia-Valentina

    În ceea ce mă privește, tabasco, emmentaler și ceapă caramelizată sunt ingredientele pe care ar trebui să le conțină burgerul perfect! 😀

  37. Elena Sumudica

    ceapa caramelizata, blue cheese, muguri de pin caliti, bacon, tabasco chipotle

  38. Ramona z.

    Avem asa, pe langa ingredientele de baza mentionate, cam in ordinea asta asezate, de jos in sus: varza verde maruntita, maioneza cu usturoi -carnea- branza cheddar taiata felii, kaiser usor rumenit iar peste toata nebunia punem un sos russian dressing. se pot adauga si cateva rondele de castraveti murati, strecurati inainte. burgerul se serveste cu cartofi dulci prajiti.

Lasă un răspuns