Merită să-ți iei un aspirator 3în1 (aspirator stick, aspirator de mână, mop)?

Acum vreo două luni, postam pe Facebook fotografia noului nostru aspirator și scriam că a venit momentul în care ne vom certa pe tema „Cine dă cu aspiratorul/mopul?”. Apartamentul în care ne-am așeszat din toamna anului trecut e un mare magnet de praf, ca orice locuință din București, mai ales dacă se află într-o zonă unde se construiește în continuare. Prin urmare, poți spune că ai aspirat și șters praful doar pentru două minute, cel mult, apoi se așează alt praf din nou și din nou. Iar pe parchet, la colțuri, e vestul sălbatic al prafului. Prin urmare, eu mi-am dorit tare mult un aspirator mic, de mână, care să mă ajute la aspirarea ușoară a zonelor în care se strânge praful zilnic. Diana și-a dorit un aspirator stick, să nu se mai obosească folosind aspiratorul mare, care e greu, te încurcă în cablul său de alimentare și tot așa.

Multă lume mi-a cerut un review, în comentarii, așa că am zis că nu voi rămâne dator, prin urmare am revenit cu o recenzie pe bune, după două luni de plimbat cu el prin casă:

  • este peste așteptări de practic, prima utilizare a fost într-o pauză de la Românii au talent, timp suficient cât să aspir rapid toată casa (3 camere, 2 băi, 70 de mp)
  • este ideal pentru aspirare rapidă, deci fix de ce avem nevoie noi, generația N-AM TIMP
  • aspiri toată casa în mai puțin de 10 minute, fără fire după tine, fără să-l tot bagi/scoți din priză în priză, din cameră în cameră
  • nu poți aspira la înălțime, neavând o țeavă prelungitoare, fiind dotat doar cu un accesoriu pentru spații mici – accesoriul e micuț, are și o perie la fel de mică. Deci tre să te urci pe un scaun dacă vrei să aspiri praful de pe mobilă, de pe aparatul de aer condiționat, din colțurile superioare ale camerelor ș.a.
  • mop-ul este foarte mișto dacă-l utilizezi separat, adică fără aspirare concomitentă (poți atașa accesoriul de mop, la aspirator, printr-un simplu click). Dacă încerci aspirare și “MOPare” în același timp, riști să lase urme de praf umed în urmă, ceea ce sigur nu-ți dorești. Ah, dacă îl folosești zilnic, posibil să fie utilă funcția 2 în 1, că nu ar avea când să se adune prea mult praf.
  • bateria se ține bine, undeva la 30 de minute cu funcția turbo activată aproape jumătate din timp. Deci autonomia e suficientă pentru două aspirări ale întregii case. Durează 4-5 ore pentru a-l reîncărca la loc.
  • are înățimea de 116 cm și e chiar ușor (numai 3,2 kg), iar recipientul de 0,6 litri e mai mult decât suficient pentru câteva aspirări. Mare plus pentru sistemul foarte ușor de deschidere – nu-ți ia mai mult de 30 de secunde să desfaci, cureți, montezi la loc recipientul.
  • e al naibii de arătos, nu e chiar ieftin, dar merită fiecare bănuț ~ 1.400 de lei

Mai jos, câteva poze cu aspiratorul PHILIPS FC6404/01, un gif cu mine în acțiune, aspirând + link-uri cu mai multe detalii și un video de prezentare oficial. Dacă mai sunt întrebări la care nu am răspuns ori pentru alte curiozități, vă răspund în comentarii, cu drag.

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe detalii despre aspiratorul 3in1 PHILIPS FC6404/01 PowerPro Aqua

Lasă un răspuns